A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Перша промислова електростанція в Харківській області

Дата: 16.04.2019 12:22
Кількість переглядів: 924

Наприкінці 2018 року на території Мереф'янської громади підприємство ТОВ «Альтернатив Энерджи Сорсес Солар» (AES SOLAR) розпочало будівництво сонячної електростанції потужність якої складає 3,9 МВт.

 

Перед початком будівництва організація виконала низку підготовчих робіт: отримала технічні умови в АТ «Харківобленерго», були укладені договори на постачання обладнання (інвертора Fronius (Австрія), полікристалічні фотомодулі Talesun (Китай)). Проектною роботою займалась компанія «ЭДС-Інжиніринг» (м. Дніпро).

Крім того, на земельній ділянці були виконані геологічні та меліоративні роботи з оцінки стану грунту для виявлення ризиків руйнування об'єкту.

Наголосимо, що дана станція стане першою промислової електростанцією в Харківській області. Ії будівництво дозволить створити робочі місця для жителів району і наблизить нашу країну ще на один крок до енергонезалежності.

Оскільки введення в експлуатацію вказаного пускового комплексу сонячної електростанції відбувається у 2019 році, при розрахунку «зеленого» тарифу буде застосовуватись коефіцієнт «зеленого» тарифу 2,79, як для наземної СЕС, яка була введена в експлуатацію з 01.01.2017р. по 31.12.2019р., згідно із Законом України «Про альтернативні джерела енергії».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень