A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Уроки з мером тривають...

Дата: 23.04.2019 17:00
Кількість переглядів: 794

Сьогодні, 23 квітня, старшокласники одразу двох навчальних закладів громади  побували на уроці з мером (далі – УМ) – Медичного ліцею та сьомої школи.

Продовжуючи розповідь про УМ, ми більш детально намалюємо картину того, що відбувається під час обговорень у кожній із локації.

Нагадаємо, всього їх чотири:

  1. Громадянська свідомість – рольова гра «Якби мером був Я» (модератор – Веніамін Сітов, Дмитро Микиша);
  2. Знайомство з діяльністю депутата міської ради та створення його ідеального образу (модератор – Тетяна Дядченко);
  3. Освіта культура та спорт – SWOT-аналіз (модератор – Руслан Дейнека);
  4. Виявлення проблем шкільного самоврядування (модератор – Вероніка Чупріна).

Сьогодні, ми більш детально розповімо про першу локацію, яку очолює сам міський голова Веніамін Сітов та його заступник Дмитро Микиша.

Веніамін Сітов спочатку розповідає учням про сфери та напрями роботи міської ради та її виконавчого комітету, про проблеми, які можуть виникати в громаді, тощо.

Дітям же пропонують приміряти роль «міського голови» та знайти шляхи вирішення тієї чи іншої проблеми. А питання щодо проблем ставлять голові «журналісти», «мешканці громади» та інші персоналії. Учасники обирають собі ролі наосліп – шляхом жеребкування. Тому буває, що не всі задоволені результатом розподілу. Хтось, наприклад, зовсім не хоче ставати «головою» і  діти влаштовують йому імпічмент. Хтось радіє, що може ненадовго відчути себе головою громади і гідно веде себе у цій ролі. Діти моделюють різноманітні ситуації, які виникають, або можуть виникнути в громаді, намагаються самостійно знайти шляхи їх вирішення, пропонують своє бачення керування в громаді. Під час обговорень торкалися таких питань, як безпека, екологія, сфера ЖКГ…

Дійство відбувається в досить безпосередній атмосфері, іноді із жартами. Інколи учасники навіть не помічають як сплинув час. Адже у кожної групи на обговорення є близько 30 хвилин, опісля відбувається зміна локації. Тож буває, що учасники навіть не встигають обговорити усе, що хотілось би.

«Ідея виникла з метою активізації молоді до участі у житті та розвитку громади. Наразі ми здебільшого живемо в суспільстві споживачів – мешканці хочуть, щоб для них все робила влада, комунальні служби.. Ми хочемо аби молодь замислилась про особистісну участь в поліпшенні життя громади» – коментує Веніамін Сітов важливість проекту УМ.

«Не чекайте, поки замість вас зроблять інші – беріть безпосередню участь в процесах розвитку ОТГ» – закликає міський голова усіх присутніх.

Детальніше про інші локації буде йтися у наступних публікаціях…

З публікаціями про УМ, які вже відбулися можна ознайомитися тут: Мереф’янська школа №6, Мереф’янський ліцей.

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень