A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Вшанування до Дня пам’яті Чорнобильської трагедії

Дата: 24.04.2019 14:12
Кількість переглядів: 959

33 роки тому – 26 квітня увесь світ сколихнула жахлива техногенна аварія, яка увійшла в історію як Чорнобильська катастрофа. Відтоді саме цей день став Днем пам’яті Чорнобильської трагедії.

Не дивлячись на швидкоплинність часу, пам’ять про події минулого та подвиги героїв-ліквідаторів залишаються в серці кожного українця, адже ця аварія мала страшні наслідки для нашої країни.

Тому 24 квітня у Мереф’янській об’єднаній територіальній громаді відбулися заходи до Дня пам’яті Чорнобильської трагедії.

Захід розпочався у Храмі Різдва Пресвятої Богородиці, де настоятель храму протоієрей Василь провів панахиду. Отець Василь зазначив, що ми повинні пам’ятати про тих людей, які віддали своє здоров’я та життя заради нащадків та кращого майбутнього своєї країни. 

Крім ліквідаторів та вдів ліквідаторів, на панахиді були присутні: Мереф’янський міський голова Веніамін Сітов, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Світлана Рудницька та Голова Мереф'янської організації «Союз. Чорнобиль. Україна» Іван Сухоставський.

Опісля панахиди усі вирушили до пам’ятного знаку «Ліквідаторам катастрофи на Чорнобильській АЕС», який розташований на меморіальному комплексі «Батьківщина – Мати». Пам'ять про людей, які пішли з життя через наслідки Чорнобильської катастрофи, вшанували хвилиною мовчання та урочистим покладанням квітів до меморіалу.

Далі захід продовжився у Мереф’янській міській центральній бібліотеці, де учні музичної школи підготували для гостей програму, під час якої читали вірші, грали на скрипках, гітарах та піаніно. Балада про Чорнобильську трагедію, яку прочитала методист бібліотеки Юлія Святобатько, обізвалася у серцях болючим щемом.

Такі урочистості допомагають вкотре з вдячністю та сумом згадати минулі події, виховують молоде покоління шанувати пам’ять людей, котрі ціною власного здоров’я та життя  дали нам змогу жити далі.

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису

 Фото без опису Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень