A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Профілактика щодо впливу спиртних та наркотичних речовин на організм підлітків

Дата: 02.05.2019 14:05
Кількість переглядів: 489

24 квітня 2019 року для учнівської молоді громади було проведено лекцію щодо впливу спиртних напоїв та наркотичних речовин на організм підлітків, яку провів лікар нарколог Мереф’янської центральної районної лікарні – Григорій Ашенко. Зустріч відбулась на базі Мереф’янської школи №6 за сприяння Служби у справах дітей та сім’ї Виконавчого комітету Мереф’янської міської ради.

У молодому віці швидкість обмінних процесів в організмі є досить високою, що істотно збільшує деструктивний вплив етанолу на органи і тканини. Кількаразове або часте вживання алкоголю буквально спустошує психіку підлітка. Вживання алкогольних напоїв особливо небезпечно в дитячому та підлітковому віці, коли не завершилося формування організму. У цей період у печінці відсутній спеціальний фермент, який розщеплює етиловий спирт, тому в підлітковому віці руйнівний вплив алкоголю на печінку відбувається в значно коротший термін, ніж у дорослих.

Алкоголь – це легкий наркотик з важкими наслідками. Як і всі наркотичні речовини, він викликає залежність.

В свою чергу, наркотичні речовини призводять до того, що порушується нормальне і адекватне сприйняття світу, нервова система зношується. Зміни стосуються всіх аспектів життя. При цьому змінюється все – цінності, світогляд, ставлення до оточуючих і до себе.

Тож, здоров’я – це в першу чергу, спосіб життя людини. Давно доведено – все, що робить людина, відбивається на стані її здоров’я.

ШАНОВНІ БАТЬКИ!

ЯКЩО ВИ ПОМІТИЛИ, ЩО ВАША ДИТИНА ЗНАХОДИТЬСЯ У СТАНІ АЛКОГОЛЬНОГО СП’ЯНІННЯ – НЕВІДКЛАДНО ЗВЕРТАЙТЕСЯ ЗА МЕДИЧНОЮ ДОПОМОГОЮ!

ЗВОЛІКАННЯ МОЖЕ МАТИ НЕГАТИВНІ НАСЛІДКИ.

Фото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень