A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Урочистості до Дня пам’яті та примирення

Дата: 08.05.2019 17:31
Кількість переглядів: 648

Сьогодні, 8 травня, в День пам’яті та примирення, вся Україна вшановує мужність та хоробрість усіх тих, хто пройшов Другу світову війну і зробив вирішальний внесок для порятунку нашої держави від нацизму.

На території Мереф’янської міської об’єднаної територіальної громади залишилося лише 13 ветеранів-фронтовиків, тих, хто пройшов через пекло війни і вижив заради нашого сьогодення…

З метою вшанування подвигу ветеранів Мереф’янської громади та українського народу загалом у боротьбі за свободу в роки Другої світової війни, на території громади відбулася низка урочистих заходів.

У першій половині дня  – представники Мереф’янської об’єднаної первинної організації ветеранів України (далі – організація ветеранів) на чолі із головою Павлом Копаницьким та депутатом Харківської районної ради, головою Жіночої ради міста Раїсою Угненко відвідали музеї та куточки «Бойової слави» освітніх закладів громади.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису Фото без опису

Крім того, в к/ц «Спутник» відбувся Фестиваль учнівської творчості «Тільки, щоб не даремно!». На сцені кіноцентру з хореографічними, вокальними та театральними номерами виступали учні закладів середньої загальної освіти Мереф’янської громади та вихованці закладів культури.

Юні таланти оцінювало висококваліфіковане журі: Павло Копаницький, Раїса Угненко, Лариса Опешко, директор Мереф’янської дитячої музичної школи, Вікторія Кудіна, керівник вокальних ансамблів Мереф’янської дитячої музичної школи. Очолив журі – Микола Яскулко, вчитель музичного мистецтва Мереф’янської школи № 6.

Усі виступаючі отримали Дипломи за участь у Фестивалі, а їхні керівники – Подяки за підготовку своїх вихованців.

Гран-прі отримали: театр-студія «Семинолик» (кер. В.Іванова); молодший хор «Райдуга» Мереф’янської школи №6 (кер. М.Яскулко), Катерина Тимченко, учениця Мереф’янської школи №3 (кер. Є.Галіченко).

Фото без опису Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису Фото без опису

Після завершення Фестивалю, біля меморіалу «Батківщина – Мати» відбувся урочистий мітинг «Між життям і безсмертям». Покласти квіти до меморіалу та вшанувати пам’ять воїнів-визволителів, які загинули під час Другої світової війни, обороняючи нашу державу, зібралися представники Мереф’янської міської ради та її Виконавчого комітету, організації ветеранів, Молодіжної ради Мереф’янської громади, школярі та всі ті, хто не забуває про минуле нашого народу.

Під час мітингу не обійшлося без воєнних пісень та зворушливих віршів, котрі не залишили байдужим жодного.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису

 Фото без опису Фото без опису Фото без опису 

Урочистості продовжаться завтра, 9 травня, в День перемоги над нацизмом у роки Другої світової війни, у сел.Селекційне.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень