Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Військово-патріотична гра «Джура»

Дата: 11.05.2019 19:41
Кількість переглядів: 1111

Cьогодні, 11 травня, на території Мереф’янського ліцею ім. В.П.Мірошниченка відбувся I (міський) етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл»(«Джура»).

«Джура» заснована на традиціях козацького кола і являє собою добровільне об’єднання дітей для виконання завдань гри, є формою позакласної роботи з морально- етичного і спортивного виховання.

Сьогоднішні змагання були організовані відділом освіти, культури та спорту Виконавчого комітету Мереф’янської міської ради.

У заході брали участь змішані команди (юнаки та дівчата) від усіх загальноосвітніх шкіл та ліцеїв Мереф’янської громади. Гра почалася з загального шикування на плацу. Потім, після жеребкування та встановлення порядкової черги, команди на першому етапі демонстрували вміння ходити маршем, шеренгами, строєм та виконувати накази ройового. Дмитро Бутенко, отаман Гетьманського полку ім. Івана Сірка Слобідського козацького війська, оцінював результати команд на цьому етапі.

Другий етап передбачав подолання туристської смуги перешкод (проходження заболочених ділянок по «купинах» та за допомогою жердин, навісної переправи з мотузок , маятник). На ньому гарні результати з спритності показали як юнаки так і дівчата.

На наступних етапах змагань команди показали вміння надавати невідкладну медичну допомогу, завдяки конкурсу з тестів продемонстрували знання з історії України доби козаччини. У ході змагань зі стрільби чудові результати загалом отримали дівчата.

Після смачного обіду усі команди, уже в актовому залі ліцею зібралися для заключного етапу заходу – представлення суддівській команді своїх творчо- мистецьких звітів. До суддівської колегії увійшли фахівці відділу освіти, культури та спорту Виконавчого комітету та тренери-викладачі спортивного комплексу «Авангард».

Творчі композиції учасників гри складалися з різних жанрів - це були вірші, пісні, танці, та елементи театралізованих дійств. Усі учасники виступили дуже яскраво та талановито, передавши слухачам дух патріотизму та вічну пам’ять про славетне історичне минуле українського народу.

По закінченню заходу усіх учасників було нагороджено грамотами. За словами Руслана Дейнеки, начальника відділу освіти, культури та спорту - уся молодь безперечно показала загальний чудовий результат та високий рівень підготовки. А, отже,  нашій громаді є ким пишатися, бо юне покоління зростає не тільки спритним та талановитим, а ще й патріотчним!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень