A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Тижні цивільного захисту

Дата: 17.05.2019 14:28
Кількість переглядів: 644

Нещодавно, в закладах середньої загальної освіти Мереф’янської громади  було проведено тижні цивільного захисту, а в закладах дошкільної освіти – тижні безпеки життєдіяльності.

Дані заході були організовані з метою попередження виникнення надзвичайних ситуацій у громаді, а також з метою підготовки учнів та працівників освітніх закладів громади до дій при виникненні таких ситуацій та при усуненні їх наслідків, у разі необхідності.

Наприкінці квітня у Мереф’янській школі № 3 відбувся захід «День цивільного захисту». Учні та педагогічний колектив школи удосконалили свої теоретичні знання і практичні навички щодо дій на випадок виникнення екстремальних ситуацій.

Розпочали захід з сигналу «Увага всім!», за яким всі евакуювалися до підвалу, де директор школи Наталія Галіченко оголосила, що це тренувальна тривога. Після такого бадьорого початку усі зібрались на подвір’ї школи аби ознайомитися з планом проведення Дня цивільного захисту. Вітальне слово мали: Руслан Дейнека – начальник відділу освіти, культури та спорту Виконавчого комітету та Дар’я Біда  – начальник відділу цивільного захисту, охорони праці та безпеки життєдіяльності Виконавчого комітету.

В цей день, під час уроків, у цікавій та змістовній формі класні керівники розповідали дітям про необхідність дотримання правил пожежної безпеки в побуті, про правила поведінки на водоймах та під час подорожі до лісу. Крім того розповіли про небезпеку, яку несуть у собі вибухові знахідки. Було відпрацьовано і план дій під час різних небезпек. Учні середніх та старших класів взяли участь у проходженні смуги перешкод з застосуванням різних навичок під час надзвичайних ситуацій.

А у Мереф’янському дитячому садку №4, в рамках «Тижня безпеки життєдіяльності», минулого тижня відбувся показовий «День цивільного захисту». Як і школярам – малечі влаштували практичне відпрацювання евакуації із приміщення дошкільного закладу.

Для кожної з груп було визначено свою тему занять: наймолодші здійснили подорож до країни «Обережності», середня група ознайомилась з елементарними правилами протипожежної безпеки та правилами поведінки під час пожежі, а старша, разом з вихователем, відправилась в туристичний похід.

Для працівників закладу, Ірина Сизон, вчитель фізичної культури та спорту Мереф’янської школи №3, провела практичне заняття з надання домедичної допомоги.

Крім того, на заході був присутній Арсеній Дядченко, викладач циклу підготовки фахівців радіаційного, хімічного та біологічного захисту Навчального центру Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДСНС України, який ознайомив присутніх із загальними методами захисту та засобами індивідуального захисту під час виникнення надзвичайних ситуацій, а також первинними засобами пожежогасіння.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень