A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Мереф'янська громада піклується про безпритульних тварин

Дата: 24.05.2019 11:31
Кількість переглядів: 1830

Давня мрія багатьох мешканців Мереф’янської громади, які гуманно ставляться до безпритульних тварин, нарешті здійснилась – відтепер ВКП «Служба замовника» (далі – Служба) буде надавати ветеринарні послуги нашим чотирилапим друзям. Приміщення, в якому будуть опікуватися тваринами, знаходиться за адресою вул.Дніпровська, 248 б.

З такою визначною подією в громаді присутніх привітав Мереф’янський міський голова – Веніамін Сітов та директор ВКП «Служба замовника» – Валентина Самаріна. На урочисте відкриття завітали і учні Мереф’янського медичного ліцею. Вони прийшли з гостинцями для тварин Служби – іграшками, подушками, килимками.

Право перерізати стрічку було надано лікарю-ветеринару ВКП «Служба замовника» – Андрію Дядченко та одному із присутніх учнів – Даніілу Цивковському. Після чого, начальник відділу цивільного захисту, охорони праці та безпеки життєдіяльності – Дар’я Біда, провела присутнім екскурсію по приміщенню, яке складається з трьох кімнат: приймальні, операційної та кімнати для реабілітації тварин.

Тож, як це буде? Співробітники Служби будуть відловлювати безпритульних тварин на території Мереф’янської міської ОТГ. Після чого – доставляти їх за вищезазначеною адресою для лікування (за потребою), стерилізації та вакцинації. Крім того, на вуха стерилізованих тварин будуть прикріпляти номерні кліпси. Після реабілітації, вилікуваних тварин  будуть відпускати назад на вулицю (у ті місця, звідки вони були вилучені).

«Кліпса у вусі собаки чи іншої тварини – сигнал того, що вона стерилізована та вакцинована проти хвороб, а значить безпечна для оточуючих і менш агресивна, – каже Валентина Самаріна. – На жаль, часто місцеві жителі не розуміють, що означають такі кліпси і намагаються їх зняти. Цього робити не можна».

Нині вже простерилізовано та вакциновано перші чотири безпритульні собаки, яких відловили у мікрорайоні Шовкостанція.

Маємо сподівання, що вже кліпсовані тварини, матимуть більше шансів знайти собі домівку з відповідальним та люблячим господарем. Ознайомитися з переліком тварин, які в силу обставин стали пацієнтами Служби, можна буде на сайті Мереф’янської громади, у вкладці «Комунальні підприємства»: «ВКП "Служба замовника"».

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень