Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Загоряння сміття на майданчику для тимчасового зберігання ТПВ – локалізовано

Дата: 19.06.2019 16:08
Кількість переглядів: 668

Вчора в Мереф’яннській громаді відбулося загоряння сміття на майданчику для тимчасового зберігання твердих побутових відходів (ТПВ).

Завдяки злагодженій роботі 49, 2 та 7 - ДПРЧ ГУ ДСНС України в Харківській області, відділу благоустрою Виконавчого комітету Мереф’янської міської ради, Харківського відділу поліції ГУНП в Харківській області, філії «Нововодолазьке ДЕП», підприємців громади, які сприяли роботі державних служб, робота над локалізацією пожежі розпочалася досить вчасно, що не дало місцю спалаху поширитися на велику площу і дістатися до глибших прошарків сміття.

Сьогодні, під час позачергового засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуації  (КТЕБ та НС), під керівництвом Веніаміна Сітова, Мереф’янського міського голови, присутні обговорили низку питань пов’язаних з ліквідацією цього інциденту, а також були запропоновані заходи, щодо подальшого попередження загоряння ТПВ на майданчику.

Враховуючи те, що загоряння сміття є однією з актуальних екологічних проблем сьогодення на засіданні КТЕБ та НС був запрошений  головний фахівець відділу державного нагляду з дотримання санітарного законодавства Харківського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області Валентина Чернивська. Вона підняла питання контролю рівня забруднення повітря та ґрунту. Запропонувала Виконавчому комітету Мереф’янської міської ради звернутися до лабораторії для контролю атмосферного повітря до житлової забудови та лабораторного контролю грунту на вміст забруднюючих речовин.

По завершенню лабораторних обстежень, висновки про їхні результати будуть оприлюднені на сайті Мереф’янської громади.

Міський голова висловлює особливу подяку підприємцям громади, які під час виникнення надзвичайної ситуації не залишилися осторонь і  за потребою надавали спецтехніку для підвозу піску, води до майданчику  аби спецслужби мали змогу скоріше загасити місце загоряння.

На даний час пожежу локалізовано, але не ліквідовано. Заходи тривають.

Фото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень