A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Значення лісів у житті людини

Дата: 21.06.2019 12:08
Кількість переглядів: 18333

Значення лісів у житті людини надзвичайно велике і багатогранне. Вони відіграють найважливішу роль у підтриманні природного стану біосфери. Як чинник культурного і соціального значення ліс для багатьох мільйонів людей є місцем відпочинку, лікування та туризму.

Встановлено, що 1 га насаджень затримує за 1 рік 70 тонн пилу, сажі та кіптяви та виділяє 4 тонни кисню.

Ліси об’єднують в собі складні системи живих організмів, які взаємодіють між собою та навколишнім середовищем. Також, ліси виконують важливу середовищеутворювальну функцію, адже відомо, що всередині лісу температура в середньому нижча на 2-4оС, а вологість, навпаки, вища. Крім цього, повітря у лісі насичене фітонцидами – біологічно активними речовинами, що  пригнічують зростання і розвитокхвороботворних бактерій.

Внаслідок незаконного переміщення деревини втрати державних лісогосподарських підприємств складають 0,5 млрд. грн (біля 46 млн. євро) щорічно.

Окремого згадування варті санітарні рубки, які регламентуються Постановою Кабміну «Про затвердження Санітарних правил в лісах України». Об'єми так званих рубок догляду і санітарних рубок знаходяться на дуже високому рівні (приблизно 57% загального об'єму заготовленої деревини) і часто включають вирубку найбільш цінних дерев.

Сьогодні ні для кого не є секретом те, що людство варварськи використовує багатства своєї планети, при цьому, не тільки забираючи все, що можна, але і знищуючи залишився. Ось чому вирубка лісів в наш час стала однією з найбільш важливих проблем екології. Адже якщо ми будемо продовжувати такими темпами переводити «легкі» Землі, то дуже скоро на ній не залишиться жодного дерева. І що ж стане з нами?

Попереду життя наше та наших дітей. І лише наше особисте правильне ставлення до лісу та власна відповідальна поведінка стануть запорукою збереження зеленого багатства України.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень