A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Практичні питання юридичного супроводу роботи місцевих рад та запобіганню проявів корупції

Дата: 25.06.2019 13:19
Кількість переглядів: 1259

Семінар-практикум «Практичні питання юридичного супроводу роботи місцевих рад та запобіганню проявів корупції» відкрив Президент Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області, голова обласної ради Сергій Чернов. 

Семінар зібрав заступників голів та юрисконсультів районних, міст обласного значення, а також селищних рад та об'єднаних територіальних громад.  Провідний спеціаліст Юридичного відділу виконавчого комітету Мереф’янської міської об’єднаної територіальної громади Олена Куян, взяла участь у даному семінарі-практикумі.

Основний зміст питань, яким був присвячений семінар, стосувався питань запобігання та протидії корупції, а також загальним положенням щодо декларування майна, доходів, витрат і зобов'язань фінансового характеру.

Учасники заслухали інформацію про заходи щодо запобігання проявів корупції у місцевому самоврядуванні. Зокрема, було виділено три основні напрями серед яких найбільша кількість статей в реєстрі корупційних діянь. Перше місце займає фінансовий контроль, де є проблеми в правозастосуванні. Найчастіше люди порушують закон при заповненні декларації в частинах повідомлення про суттєві зміни. До другого та відповідно третього місця відносяться статті Запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, а також обмеження спільної роботи близьких осіб.

Даний захід пройшов досить продуктивно, і вирішено що Асоціацією буде проведено ще один навчальний семінар-практикум з цієї теми наприкінці листопаду поточного року.

Фото без опису Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень