A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Наставництво

Дата: 26.06.2019 11:42
Кількість переглядів: 528

Діти, що проживають в інтернатних установах, вже на початковому етапі свого розвитку,  відстають від однолітків, які виховуються вдома. Такі діти залишаються надзвичайно самотніми, бо сил персоналу  виховних закладів часто вистачає тільки для задоволення побутових і фізичних потреб підопічних. Тому випускники інтернатів зазнають великих труднощів через відсутність необхідних життєвих навичок та спотворення сімейних цінностей у своєму світогляді.

Ось чому дуже важливо дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, мати в якості порадника наставника – значиму, авторитетну людину, яка допоможе дитині підготуватися до самостійного життя.

Наставництво – це добровільна безоплатна діяльність з надання дитині, яка проживає у виховному закладі, індивідуальної підтримки та допомоги. Така допомога насамперед полягає у підготовці підопічного до самостійного життя. Це здійснюється шляхом розвитку фізичного, духовного та інтелектуального потенціалу дитини, формування у неї культурних і моральних цінностей та впевненості у власних силах.

На території Мереф'янської громади діє благодійна організація «Благодійний фонд «Майбутність і надія» - обласна громадська організація, яка працює в сфері соціальної допомоги, охорони здоров'я та освіти. Цей фонд реалізує соціальний проект «Наставництво» для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Метою даного проекту є пошук і підготовка наставника – авторитетного старшого друга та порадника.

Мешканці нашої громади, які бажають стати наставниками, мають змогу пройти спеціальну підготовку на базі «Благодійного фонду «Майбутність і надія». По закінченню навчання кандидатом у наставники подаються відповідні документи до Харківського обласного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, де проводеться підсумкове тестування. Потім, вже за його результатами, центр видасть кандидату висновок про можливість здійснення діяльності наставника дитини, яка проживає у закладі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень