A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Як мереф'яни протягом року підвищували енергоефективність громади

Дата: 27.06.2019 13:57
Кількість переглядів: 537

Проблема глобального потепління і щорічна тенденція зміни клімату в сторону погіршення екологічної ситуації, зумовила задуматись Європейське співтовариство над даною ситуацією. Так для впливу на цю проблему Європейським Союзом була започаткована провідна ініціатива «Угода мерів». Дана ініціатива охоплює місцеві та регіональні органи влади, які беруть на себе добровільні зобов’язання підвищувати енергоефективність та нарощувати використання відновлювальних джерел енергії на своїх територіях. Справді, органи місцевого самоврядування відіграють вирішальну роль у пом’якшенні наслідків зміни клімату, тим паче, якщо врахувати, що 80% споживання енергії та викидів CO2 пов’язані із діяльністю міст.

Враховуючи всю важливість даної проблеми Мереф`янська ОТГ у 2016 році приєдналась до «Угоди мерів», підписавши відповідний меморандум та взявши на себе зобов’язання скоротити власні викиди СО2 щонайменше на 30% до 2030 року, сприяючи, таким чином, розвитку екологічно-орієнтованої економіки та підвищенню якості життя. Одним із завдань, яке визначено в рамках підписаної Угоди та з метою досягнення задекларованих цілей є розробляння стратегічного документу «План дій сталого енергетичного розвитку і клімату Мереф`янської ОТГ на період до 2030 р.» (далі – ПДСЕРіК), який виступає орієнтиром для планування енергетичної політики ОТГ і є настановою для формування пріоритетів та заходів, орієнтованих на процеси енергозбереження. Відповідно до ПДСЕРіК Мереф’янською міською ОТГ було:

І. Розпочато впровадження енергетичного менеджменту в бюджетних будівлях, а саме прийнято «Положення про систему енергетичного менеджменту та енергетичного моніторингу в бюджетній сфері Мереф’янської міської ради», призначено відповідальну особу за енергетичний менеджмент, ведеться щоденний моніторинг споживання енергетичних ресурсів у відповідному програмному продукті, тощо.

ІІ. Проведено заходи з енергозбеження в закладах соціально-культурної сфери:

- виконано утеплення двох теплотрас (КЗДО «Мереф’янський дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) №1» та КЗ «Мереф’янська загальноосвітня школа І-ІІІ ст. №4»);

- у 2018 році замінено 19 вікон в частині будівлі «КЗ Мереф’янська загальноосвітня школа І-ІІІ ст. №6»;

- проведена часткова заміна ламп внутрішнього освітлення на LED у Мереф’янському будинку культури, Утківському клубі та адміністративній будівлі Мереф’янської міської ради;

- закінчено будівництво твердопаливних котелень, що опалюють будівлі КЗ «Мереф’янска загальноосвітня школа І-ІІІ ст. №3» і КЗДО «Мереф’янський дошкільний навчальний заклад №4», КЗ «Мереф’янська загальноосвітня школа І-ІІІ ст. №6»;

- виконано заміну енергозатратних нагрівальних приладів (конфорок) в харчоблоках наступних закладів освіти: КЗДО «Мереф’янський дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) № 1, КЗДО «Мереф’янський дошкільний навчальний заклад № 4», КЗ «Мереф’янський медичний ліцей», КЗ «Мереф’янська загальноосвітня школа №3», частково в КЗ «Мереф’янська загальноосвітня школа №4», КЗ «Мереф’янський ліцей імені Героя Радянського Союзу В.П.Мірошниченка», КЗ «Мереф’янська загальноосвітня школа №6».

ІІІ. В рамках проекту ПРООН за участю місцевого бюджету виконано утеплення стін багатоквартирного будинку та комплексно термомодернізовано два багатоквартирних будинки.

ІV. Щорічно в рамках Днів сталої енергії проходять інформаційні компанії щодо формування енергоощадної поведінки у мешканців громади, принципів зменшення споживання енергетичних ресурсів та можливостей участі у державних програмах з енергозбереження («Теплі кредити», IQenergy, тощо).

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень