Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Інфраструктурна субвенція

Дата: 22.07.2019 15:51
Кількість переглядів: 612

В рамках державної фінансової підтримки розвитку об'єднаних територіальних громад, Уряд визначив порядок та умови надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам об'єднаних територіальних громад на формування інфраструктури. Це передбачено постановою Кабінету Міністрів від 16.03.2016 № 200 (із змінами, внесеними згідно з Постановою КМУ №410 від 07.06.2017 р., №242 від 04.04.2018 р. та №256 від 27.03.2019 р.) "Деякі питання надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об'єднаних територіальних громад", яка забезпечує розподіл і спрямування державних коштів на формування якісної інфраструктури об'єднаних територіальних громад, посилення їхньої економічної спроможності та поліпшення надання послуг населенню громад. Ознайомитися з Постановою можна за посиланням: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/200-2016-%D0%BF.

Пріоритетними напрямками використання субвенції для формування інфраструктури ОТГ було визначено:

1. Розроблення проектної, містобудівної та планувальної документації (стратегія сталого розвитку ОТГ, план-схема, генеральний план).

2. Підвищення якості надання адміністративних послуг, зокрема створення, модернізація центрів надання адміністративних послуг та придбання обладнання і програмного забезпечення.

3. Створення сучасних систем організації управління громадою – комунікаційних мереж, баз даних, систем оповіщення населення.

4.  Реконструкція, капітальний ремонт, переобладнання, перепрофілювання будівель бюджетних установ з метою їх використання, відповідно до повноважень та потреб об’єднаних територіальних громад з обов’язковим застосуванням енергоефективних технологій.

5. Нове будівництво, реконструкція, капітальний ремонт вулиць, доріг, мостів, переходів комунальної власності, що поліпшують доступність жителів до об’єктів та установ, у яких надаються адміністративні, соціальні та інші послуги.

6. Закупівля транспортних засобів для підвезення дітей до навчальних закладів, транспортних засобів спеціального призначення та комплектувальних виробів до них для комунальних підприємств, пожежної і спеціальної рятувальної техніки та пожежно-рятувального оснащення, спеціалізованих санітарних транспортних засобів для лікувальних закладів.

7. Нове будівництво, реконструкція, капітальний ремонт об’єктів водопостачання та водовідведення, об’єктів поводження з відходами та рекультивація територій сміттєзвалищ, тощо.

8. Здійснення інших заходів щодо об’єктів комунальної форми власності, які є важливими для посилення спроможності територіальної громади, забезпечення належного рівня безпеки та цивільного захисту.

9. Погашення в установленому законодавством порядку зареєстрованої органами Казначейства на початок бюджетного періоду бюджетної кредиторської заборгованості місцевих бюджетів, що виникла під час здійснення видатків місцевими бюджетами за рахунок коштів, отриманих з державного бюджету за програмою “Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад”.

10. Будівництво, реконструкція, ремонт та утримання доріг місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах.

11. Співфінансування інших програм і проектів, що реалізуються за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів.

12. Субвенція спрямовується на капітальний ремонт вулиць і доріг населених пунктів та інших доріг, які є складовими автомобільних доріг державного значення (як співфінансування на договірних засадах)”.

Мереф'янська міська об’єднана територіальна громада подала на розгляд до Харківської обласної державної адміністрації проект «Розроблення Генеральних планів м. Мерефа, селища Селекційне Харківського району Харківської області» для отримання висновку про відповідність даного проекту Плану соціально-економічного розвитку Мереф'янської міської об’єднаної територіальної громади на 2017-2020 роки. У висновку було визначено, що проект є розвитковим та перспективним для Мереф'янської громади.

Після отриманого позитивного висновку Харківської обласної державної адміністрації, Відділом міжнародних відносин та проектно-інвестиційної діяльності Виконавчого комітету Мереф’янської міської ради, було направлено повний пакет документів до Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України для затвердження проекту безпосередньо Комісією Міністерства з розгляду поданих виконавчими комітетами міських, селищних, сільських рад об’єднаних територіальних громад переліків проектів із проектними заявками на проекти, які можуть реалізовуватися за рахунок коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування  інфраструктури об’єднаних територіальних громад. Комісія надала позитивний висновок щодо проекту «Розроблення Генеральних планів м. Мерефа, селища Селекційне Харківського району Харківської області», який буде реалізовано у 2019 році.

 

 Крістіна Бережна, спеціаліст відділу Міжнародних відносин та проектно-інвестиційної діяльності Виконавчого комітету.

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень