A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Консультативні поїздки до Києва та Житомира.

Дата: 14.08.2019 14:16
Кількість переглядів: 482

Минулого тижня Веніамін Сітов, Мереф’янський міський голова разом з фахівцями Виконавчого комітету Сергієм Єршовим та Оленою Броварник здійснили робочі візити до Києва та Житомира. Метою поїздки  було вивчення можливостей використання альтернативних джерел енергії на території Мереф’янської громади для забезпечення енергетичної незалежності.

Так, у Києві відбулася  зустріч з Дмитром Нікуліним, експертом у сфері гідроенергетики, директором «Pochayna event hall»,  щодо можливості встановлення міні- та мікро- гідроелектростанцій на річках нашої громади. З’ясувалося, що втілення цих проектів стане можливим лише після збільшення потужностей річок шляхом очистки їх русел.

У Житомирі – представники Мереф’янської громади зустрілися з Людмилою Романчук, проректором з наукової роботи та інноваційного розвитку Житомирського національного агроекологічного університету. Вони оглянули дослідні ділянки біоенергетичних культур ІНСТИТУТУ БІОЕНЕРГЕТИЧНИХ КУЛЬТУР І  ЦУКРОВИХ БУРЯКІВ НААН, які можуть використовуватися, як альтернативне джерело енергії для  твердопаливних котелень комунальних закладів Мереф’янської громади. У перспективі ними можна засаджувати непридатні для сільсько-господарської діяльності землі громади і, після переробки, використовувати у вигляді брикетного палива.

Крім того, в рамках цієї поїздки голова Мереф’янської громади разом з фахівцями відвідали Житомирський ботанічний сад, де висаджено експериментальні ділянки енергетичних культур (міскантус або китайський очерет). А вже в селі Маркуші Бердичівського району побачили цілу  плантацію енергетичної тополі і ознайомилися з особливостями вирощування саме цієї культури.

Тож підсумком навчальних візитів стала перспектива вирощування енергетичних культур на території громади.

Фото без описуФото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень