A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

День поля

Дата: 16.08.2019 15:19
Кількість переглядів: 621

16 серпня, в Інституті овочівництва та баштанництва Національної академії аграрних наук України (далі – ІОБ НААН), пройшов День поля. Від будівлі інституту усіх гостей організовано транспортували на поле, де і розпочалося свято.

На заході були присутні представники департаменту агропромислового розвитку Харківської обласної державної адміністрації, представники  аграрних інститутів та дослідних станцій ІОБ НААН з різних областей  України, партнери ІОБ НААН, науковці-аграрії, селекціонери, фермери-органіки та представники преси.

З привітальним словом до присутніх звернулася Олена Могильна, директор ІОБ НААН. Вона коротко розповіла про діяльність інституту, підкреслила згуртовану командну роботу його працівників в організації цього свята.

Народний аматорський вокальний ансамбль «Водограй» (керівник Анастасія Рождественська), українськими народними піснями радо привітав усіх гостей.

Наступним етапом свята стала презентація сортів і гібридів овочів та баштанництва на демонстраційному полігоні.

Ознайомлення з сортами продукції відбувалося одночасно з їх дегустацією. Були плоди, які зацікавили всіх гостей. Так наприклад, учасники заходу були вражені сортом огірка « Дарунок осені», який плодоносить майже до перших заморозків. Його вирощуванням та селекціонуванням займається дослідницька станція ІОБ НААН у Чернігівській області Ніжинського району у селі Крути.

Тож у підсумку зазначаємо, що це свято стало майданчиком для обміну досвідом, місцем плідного спілкування учасників овочевого ринку. Адже за словами фахівців-аграріїв, присутніх на святі, Харківська область займає третє місце в Україні у галузі овочівництва, бо має для цього дуже сприятливі кліматичні умови.

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень