A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Військовий осінній призов 2019 розпочато

Дата: 03.09.2019 08:20
Кількість переглядів: 482

Юнаки, які вступають у призовний вік, завжди з цікавістю стежать за новинами, що стосуються можливого реформування збройних сил України. Згідно з останніми указами Президента країни, призовна кампанія здійснюється в порядку і в строки, які є цілком звичними для України.

Дізнавшись про початок призивної кампанії, юнаки мають прийти у місцевий військкомат протягом десяти днів. Якщо громадянин України у цей час не з’явився, то його можуть виправдати лише об’єктивні причини, такі як: несправність транспорту, природній катаклізм, несподівана хвороба, що спричинена травмою чи іншими обставинами. В інших випадках юнак буде вважатися ухильником від армії.

Терміни, на які молоді українці повинні відправитися в армію, складають:  1,5 року – для хлопців, які йдуть служити після школи, не маючи диплому про отримання вищої освіти; 1 рік – для хлопців, які встигли провчитися в університеті і отримати диплом рівня магістра або спеціаліста. 

Ухилення від армії загрожує штрафом або навіть тюремним ув'язненням! 

Згідно із законодавством, деякі категорії молодих людей можуть скористатися правами на отримання відстрочки від армійської служби, або бути відразу звільненими в запас. Закон встановлює винятки для наступних категорій осіб:         

юнаки, які є єдиними годувальниками сім'ї або піклувальниками осіб, які не можуть працювати, наприклад, дітей та інвалідів;       

хлопці, які утримують двох і більше дітей, які не досягли трирічного віку; 

призовники, у яких на момент отримання повістки дружина очікує дитину; 

юнаки, які виховують дітей, що мають інвалідність, або є чоловіками жінок, віднесених до категорії інвалідів; 

особи, які мають встановлений медичний діагноз, що дає змогу отримати відстрочку від призову на рік, або ж відразу видати розпорядження про списання у запас; 

особи, які пройшли армійську службу в іншій країні; 

юнаки, які навчаються в аспірантурі або інтернатурі на денному навчанні.

деякі категорії педагогічних і медичних працівників, службовців церкви, резервістів і поліцейських; 

особи, у яких на військовій службі загинули рідний брат або сестра; 

особи, підозрювані в здійсненні протиправних дій. Вони звільняються від армії на термін, який необхідний для проведення розслідування. 

Харківський об’єднаний районний військовий комісаріат здійснює призов строковиків для проходження служби у лавах Генерального штабу України, Президентському полку, прикордонних військах, Національній гвардії. Призовники після проходження навчального курсу розподіляються по військових частинах областей України. Солдати Національної гвардії при виконанні службових обов’язків мають змогу отримувати грошове забезпечення. Додаткова та детальна інформація на сайті ХОРВК, за тел. 7322920.

По закінченню обов’язкової строкової служби, кожен солдат має право залишитися в лавах збройних сил України на контрактній основі і отримувати гідну заробітну плату. 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень