A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Центр зайнятості інформує

Дата: 03.09.2019 08:28
Кількість переглядів: 856

Відповіді на найпоширеніші питання щодо професійного навчання від центру зайнятості

Визначення поняття  «Професійне навчання»

Професійне навчання - набуття та вдосконалення професійних знань, умінь та навичок безробітним, що забезпечує відповідний рівень професійної кваліфікації для подальшого працевлаштування.

Види професійного навчання:

  • професійна підготовка;
  • перепідготовка;
  • підвищення кваліфікації.

Форми професійного навчання:

  • індивідульна,
  • групова,
  • дуальна.

Перелік професій, за якими здійснюється навчання:

Професійне навчання зареєстрованих безробітних за робітничими професіями здійснюється за професіями, наведеними у Державному переліку професій з підготовки кваліфікованих робітників у професійно-технічних навчальних закладах, затвердженому постановою Кабінету Міністрів України від 11 вересня 2007 року № 1117, та в Національному класифікаторі України „Класифікатор професій” ДК 003:2010, затвердженому наказом Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики від 28 липня 2010 року № 327.

Проходження медичного огляду перед професійним навчанням

Центр зайнятості для проходження професійного навчання направляє безробітного до закладів охорони здоров'я для проходження попереднього медичного огляду за формою медичної довідки 086/О, затвердженою Наказом Міністерства охорони здоровя України № 110 від 14.02.2012 року.

Укладання договору  та видача направленн я на професійне навчання

Якщо зареєстрований безробітний виявляє бажання пройти професійне навчання, центр зайнятості за місцем реєстрації особи як безробітної укладає з ним договір та видає йому направлення на професійне навчання до навчального закладу, підприємства, установи, організації.

Компенсації витрат на проїзд

Безробітному компенсуються витрати на проїзд транспортом загального користування (крім міського транспорту і таксі) на підставі квитків або довідки транспортного підприємства про вартість проїзду .

Свідоцтво про присвоєння (підвищення) робітничої кваліфікації

Після успішного завершення повного курсу навчання за відповідними робочими навчальними планами та робочими навчальними програмами безробітні отримують документ державного зразка - свідоцтво про присвоєння (підвищення) робітничої кваліфікації - за результатами первинної професійної підготовки, перепідготовки, підвищення кваліфікації безробітних за робітничими професіями.

Слухачам, які навчалися з професій, пов’язаних із роботами на об’єктах з підвищеною небезпекою праці, що перебувають під наглядом спеціально уповноважених державних органів, разом із свідоцтвом про присвоєння (підвищення) робітничої кваліфікації видається посвідчення встановленого зразка про допуск до роботи на зазначених об’єктах.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень