A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

"Служба замовника" інформує!

Дата: 04.09.2019 13:27
Кількість переглядів: 1485

Шановні споживачі послуг з поводження з побутовими відходами на території Мереф'янської міської об’єднаної територіальної громади!

Виробниче-комерційне підприємство «Служба Замовника» доводить до Вашого відома, що підприємство має намір здійснити зміну тарифів на послуги з поводження з побутовими відходами на території Мереф'янської ОТГ. 

Плановий розмір сплати за послуги з поводження з побутовими відходами в місяць за 1 (одного) мешканця житлового будинку складає:для мешканців одноквартирних будинків з присадибною ділянкою становить 15,21 грн., що складається  з:

тарифу на вивезення твердих побутових відходів (ТПВ) з урахуванням ПДВ — 74,78 грн./м3, (норма надання послуг – 2,23 м³/1 мешканця на рік)

тарифу на вивезення великогабаритних відходів (ВГВ) з урахуванням ПДВ — 78,61 грн./м3, (норма надання послуг – 0,146 м³/1 мешканця на рік)

тарифу на вивезення ремонтних відходів (РемВ) з урахуванням ПДВ — 78,61 грн./м378,61 грн./м3, (норма надання послуг – 0,055 м³/1 мешканця на рік)

для мешканців багатоквартирних будинків становить 15,09 грн. що складається з:

тарифу на вивезення твердих побутових відходів (ТПВ) з урахуванням ПДВ — 74,78 грн./м3, (норма надання послуг – 2,21 м³/1 мешканця на рік)

тарифу на вивезення великогабаритних відходів (ВГВ) з урахуванням ПДВ — 78,61 грн./м3, (норма надання послуг – 0,146 м³/1 мешканця на рік)

тарифу на вивезення ремонтних відходів (РемВ) з урахуванням ПДВ — 78,61 грн./м378,61 грн./м3, (норма надання послуг – 0,055 м³/1 мешканця на рік)

 

Для інших груп споживачів плановані розміри тарифів становлять:

з вивезення ТПВ:

для бюджетних установ — 78,54 грн./м3,

для інших споживачів — 102,44 грн./м3;

з вивезення рідких відходів:

для бюджетних установ — 111,77 грн./м3;

для інших споживачів — 114,96 грн./м3.

Норми надання послуг з поводження з побутовими відходами затверджено Рішенням виконавчого комітету Мереф’янської міської ради від 19.06.2019 р. №431.

В структурі тарифу на послуги з поводження з побутовими відходами виробнича собівартість складає 83,1%, в тому числі витрати на паливно – мастильні матеріали – 19,7%, заробітну плату виробничого персоналу – 30,4%.

Діючі на цей час тарифи на послуги з поводження з побутовими відходами затверджені Рішенням виконавчого комітету Мереф'янської міської ради № 94 від 29.03.2012 року «Про визначення виконавця послуг з вивезення побутових відходів для суб’єктів підприємницької діяльності та мешканців міста Мерефа» розраховані на рівні витрат 2012 року та складають: тариф на вивезення твердих побутових відходів (ТПВ) з урахуванням ПДВ для населення — 38,27 грн./м3, для бюджетних установ — 39,34 грн./м3, для інших споживачів — 42,91 грн./м3; тариф на вивезення рідких відходів (РідВ) з урахуванням ПДВ: для населення — 39,6 грн./м3, для бюджетних установ — 41,4 грн./м3, для інших споживачів — 46,8 грн./м3.

 Однак у зв’язку з постійним зростанням у 2012-2019 роках вартості основних складових витрат, діючі тарифи не покривають витрати з вивезення побутових відходів, що знеможливлює надання послуг, та загрожує санітарному стану території Мереф’янської ОТГ.

За період з 2012 року по теперішній час значно виросли ціни на енергоносії, паливно-мастильні матеріали, запчастини, матеріали, спецодяг та інвентар, зросла мінімальна заробітна плата.

Зростання вартості ПММ склало 297%, мінімальної заробітної плати – 389%, а індекс цін виріс на 283% (запчастини, матеріали, спецодяг та інвентар).

За таких умов діючі тарифи не покривають економічно обґрунтовані витрати на послуги з поводження з побутовими відходами, які надає Виробниче-комерційне підприємство «Служба Замовника». В зв’язку із збитковістю підприємства не вистачає коштів для придбання паливно-мастильних матеріалів, запасних частин та матеріалів для виконання ремонтних робіт, виплати заробітної плати працівникам у відповідності з чинним законодавством.

Крім того діючі тарифи було розраховано виходячи з потреб міста Мерефа та селища Селекційне. У зв’язку з утворенням Мереф'янської міської ОТГ змінились умови надання послуг з поводження з побутовими відходами та вимоги до графіків і маршрутів вивезення ПВ.

В 2012 році ВКП «Служба замовника» не здійснювало вивезення великогабаритних та ремонтних відходів і відповідно тарифи на вивезення цих видів відходів не розраховувався. В зв’язку з тим, що ці види відходів включено в загальну послугу з поводження з побутовим відходами ВКП «Служба замовника» має намір здійснювати вивезення великогабаритних та ремонтних відходів і має необхідність встановити вказані тарифи.

З плановими графіками надання послуг з поводження з побутовими відходами можна ознайомитись на веб - сайті Мереф’янської міської об’єднаної територіальної громади за посиланням https://merefaotg.gov.ua/

Загалом, оплата мешканців на 1 особу на місяць зросте на 113,9% для мешканців одноквартирних будинків з присадибною ділянкою та на 114% для мешканців багатоквартирних будинків.

Враховуючи викладене, єдиним прийнятним на цей час шляхом забезпечення належного санітарно-гігієнічного стану на території Мереф'янської міської ОТГ є прийняття тарифів на послуги з вивезення побутових відходів, які будуть відповідати та повністю відшкодовувати економічно обґрунтовані витрати підприємства.

Затвердження нових тарифів дасть можливість виводити на маршрути необхідну кількість техніки, здійснювати її своєчасне технічне обслуговування, забезпечення запчастинами, паливом та мастильними матеріалами, вартість яких протягом останнього часу, значно зросла.

У підсумку це дозволить покрити основні потреби підприємства, здійснювати своєчасне і якісне надання послуг з вивезення побутових відходів, поліпшити якість надання послуг споживачам та забезпечити належний санітарно-гігієнічний стан території Мереф'янської міської об’єднаної територіальної громади.

Зауваження та пропозиції від фізичних та юридичних осіб будуть прийматися до 12.09.2019 року (включно) за адресою: місто Мерефа, вул. Дніпровська, буд. 206, або за телефонами: 748-72-29, 748-34-75.

 

З повагою,

Адміністрація Виробниче-комерційного підприємства

«Служба Замовника»

 

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень