A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Форум об’єднаних громад Харківщини

Дата: 23.09.2019 15:21
Кількість переглядів: 764

Вчора, 22 вересня, під час Форуму об’єднаних громад Харківщини, досягнення Мереф'янської ОТГ були відзначені п'ятьма нагородами! Саме наша громада була визнана як найкраща одразу у 4 номінаціях конкурсу «Громада участі»: «Найактивніший старостинський округ на етапі голосування», «Найкраща організація процесу впровадження інструменту», «Кращі нормотворці бюджетного процесу», «Краща молодіжна рада».

Провести урочисту церемонію нагородження було запрошено директора програми USAID DOBRE Беррі Ріда та президента ГС «Харківський університетський консорціум» Людмилу Бєлову.

«В рамках конкурсу експерти програми DOBRE проаналізували близько 10 інструментів демократії, які працюють в кожній із громад-пертнерів Харківської області – це і звернення громадян, і бюджет участі, електронні петиції, громадські слухання, тощо. За результатами – було виділено 11 номінацій по 5-ти інструментам, які найкраще працюють в цих громадах» – зазначив Сергій Омелічкін, експерт програми DOBRE у напрямку «Бюджет участі» перед початком церемонії нагородження.

Ще одну відзнаку Мереф’янська ОТГ отримала від громадського партнерства «За прозорі місцеві бюджети»!

Також у роботі Форуму взяли участь: Надія Кривицька, директор Департаменту з підвищення конкурентоспроможності регіону Харківської обласної державної адміністрації; Олена Кулик, начальник управління з питань місцевого самоврядування, розвитку громад та міжнародних зв’язків виконавчого апарату Харківської обласної ради; представники об’єднаних територіальних громад Харківщини, а саме громади-партнери програми DOBRE (Сатросалтівська, Малинівська та Золочівська ОТГ) та ті, хто виявив бажання перейняти досвід – Олексіївська та Коломацька ОТГ; представники громадських організацій, фондів та донорських організацій Харківщини. Своїх гостей представники громади зустрічали в приміщенні Мереф’янського міського будинку культури.

Під час форуму громади мали змогу представити себе, свої здобутки, розповісти про свої практики залучення громадян до прийняття рішень, активізації молоді, тощо.

А також на Форумі була створена можливість для більш профільних консультацій, діалогу та обміну досвідом в рамках чотирьох секцій:
– молодіжна політика ОТГ;
– інтеграційні заходи та інструменти залучення громади до місцевого самоврядування;
– бюджет участі;
– спільні дії над вирішенням проблемних питань ОТГ.

Форум об’єднаних громад Харківщини було організовано ГС «Харківський університетський консорціум», яка є регіональним партнером Проекту «Голос громади у місцевому самоврядуванні» Програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) у Харківській області, що виконується міжнародною організацією Глобал Ком’юнітіз (Global Communities) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

___________

Програма USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) – це п’ятирічна програма, що виконується міжнародною організацією Глобал Ком?юнітіз (Global Communities) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). Програма спрямована на посилення місцевого самоврядування та створення кращих умов для розвитку ОТГ, підвищення рівня залученості громадян до прийняття рішень та забезпечення підзвітності та прозорості в громадському управлінні. Програма USAID DOBRE працює в 7 цільових областях: Дніпропетровській, Івано-Франківській, Харківській, Херсонській, Кіровоградській, Миколаївській та Тернопільській.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень