A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

«Громада на мільйон. Спеціалісти»: батл українського та французького фестивалів

Дата: 11.10.2019 15:22
Кількість переглядів: 1211

Уже цієї суботи, 12 жовтня, об 11:15 глядачі «1+1» побачать новий українсько-французький випуск соціального реаліті «Громада на мільйон. Спеціалісти», в якому досвідом обміняються фахівці з культури. Засновник улюбленого фестивалю північних французів Андре Лефевр вирушає до містечка Мерефа на Харківщині, громаду красивих людей та прадавніх традицій, а українець Руслан Дейнека та просто гуру з питань культури у рідній громаді прямує до французького муніципалітету Сен-Сільвестр-Каппель.

 

Андре Лефевр ? віце-президент асоціації «Крокуємо разом - живемо разом», за його плечами – 38 років роботи в поліції. Щороку в громаді Сен-Сільвестр-Каппель Андре організовує фестиваль «Кропив’яна прогулянка», на який приїздить понад 4 тисячі мешканців французьких сіл та міст. Кожен із гостей проходить маршрут у 7 кілометрів, аби побачити 9 вистав на 9 різних фермах. Андре сподівається, що таку традицію вподобають і українці.  

 

Руслан  Дейнека - очільник відділу культури та спорту Мереф’янської громади в Слобідській Україні, яка включає в себе 6 сіл та саме місто Мерефа.  Завдяки децентралізації тут активно ремонтують дороги і будують спортивні майданчики, та найбільше мешканці люблять і чекають на фестивалі. Наймасштабніша культурна подія громади – свято Івана Купала. «Хочу показати, що Мереф’янська громада – не просто крапочка на мапі, а чудова й прекрасна місцевість», - сказав Руслан, вирушаючи до Франції.

 

Учасники проекту повинні не просто поділитись досвідом, а й гарно попрацювати. Так, за лічені дні Андре Лефевр має організувати свято Купала, довершуючи його культурними традиціями Франції, а Руслан – на гідному рівні провести «Кропив’яну прогулянку» з елементами українського духу.

 

Чий фестиваль перевершить очікування – український чи іноземний, дивіться  вже цієї суботи об 11:15 у реаліті «Громада на мільйон. Спеціалісти» ? тільки на «1+1».

 

Нагадаємо, за умовами другого міжнародного сезону проекту, учасники соціального реаліті, серед яких ? учителі, лікарі, готельєри, фахівці з туризму, культури та молоді, очільники сіл та громад ? на тиждень вирушають до іншої громади на аналогічну посаду для обміну досвідом. Загалом у новому сезоні взяли участь 16 фахівців із шести європейських країн — України, Фінляндії, Німеччини, Італії, Естонії та Франції.

 

Також проект можна переглянути на сайті або в мобільному додатку 1+1 video, який об’єднує весь контент, що був показаний в ефірі телеканалів 1+1, 2+2, ТЕТ, ПЛЮСПЛЮС, Бігуді, УНІАН-ТБ, 1+1 International, й дає змогу дивитись улюблені програми, фільми та серіали у будь-який зручний для глядача час. 

 

За додатковою інформацією звертайтеся до Прес-служби 1+1, +38 044 490 0101; www.1plus1.ua

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень