A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

SPORTS KOZAK відбувся!

Дата: 15.10.2019 14:39
Кількість переглядів: 480

12 жовтня, на території нашої громади пройшов культурно-спортивний фестиваль SPORTS KOZAK.

Даний захід відбувся за сприяння Міністерства культури України, в рамках проекту "Малі міста - великі враження", організаторами якого були відділи Виконавчого комітету Мереф'янської міської ради: Міжнародних відносин та проєктно-інвестиційної діяльності ; Освіти, культури та спорту та Молодіжна рада Motion team Мереф'янської громади.
Перша спортивна частина заходу пройшла на стадіоні «Авангард». Сам  фестиваль мав метою посилення інтеграції культурної спадщини у житті громади, тож  усі охочі могли взяти участь у майстер-класах по стрільбі з лука, володінню козацькою холодною зброєю, позмагатися за перемогу у спортивному секторі "Козацькі розваги", танцю з гопака та інше, а також побачити виступи вихованців творчих та спортивних секцій громади.
Гостями свята були колективи з Богодухівського району - козацький етно гурт родини Кондратенко та співочий колектив "Ладоспів".
З відкриттям фестивалю, днем козацтва та святом Покрови Пресвятої Богородиці усіх привітало керівництво громади на чолі з Веніаміном Сітовим, Мереф'янським міським головою; представники козацького війська та 92 -ої моторизованої бригади імені Івана Сірка та голова відділу Харківської єпархії, член-кореспондент академії воєнно-історичних наук і козацтва протоієрей Сергій Скубченко. Він підкреслив, що віра фундамент нашої держави та козацтва. Також  подяками за активну участь було  нагороджено керівників різних спортивних секцій громади, козаків 92-ої моторизованої бригади імені Івана Сірка, керівництво КЗ "Авангард" та спритних учасників змагань цього дня. Подяками відзначили і голів районних комітетів органів самоорганізації населення (РК ОСН) за участь у конкурсі  приготування смачних кулішів, якими протягом дійства пригощались гості та учасники фестивалю. 
Переможцем конкурсу стала козацька 92-га моторизована бригада імені Івана Сірка, яка також змагалася з РК ОСН. А отамана бригади, Дмитра Бутенка, ще й було нагороджено церковною медаллю та присвоєно звання осавула. 
Друга культурна  частина фестивалю відбулася  на площі Перемоги. Біля кіноцентру "Спутник" було передбачено розваги для дітей, розташовано фотозони, підготовлено різноманітні майстер класи з національного побуту. Народний аматорський ансамбль «Водограй» провів обряд сватання у вигляді театралізованого дійства. А на святковому концерті на  глядачів чекали виступи таких колективів:Великого академічного Слобожанського  ансамблю пісні і танцю; харківського музичного гурту « HeartBeat Brass Band»; київського рок-гурту «GONTA».

Під час святкового дійства грамотами було нагороджено переможців спортивного змагання «Козацькі розваги» Валерія Міланіча та Олександра Дарагана.

Також грамоти отримали переможці II-го відкритого турніру міської Мереф’янської ОТг з міні-футболу.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень