A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

До уваги усім фермерським господарствам!

Дата: 22.10.2019 15:05
Кількість переглядів: 623

Виконавчий комітет Мереф’янської міської ради нагадує щодо можливості отримання часткової компенсації вартості закупленого насіння вітчизняного виробництва у розмірі 80% вартості насіння без урахування сум податку на додану вартість. Але не більше 80 тис. грн на одне господарство (відповідно до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання фінансової підтримки розвитку фермерських господарств, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 07 лютого 2018 року №106 (зі змінами і доповненнями, внесеними постановами Кабінету Міністрів України від 24 жовтня 2018 року №911 та від 30 січня 2019 року № 126)) у зв’язку із граничним строком подання документів для часткової компенсації вартості насіння уповноваженим банкам – 1 листопада поточного року.

Звертаємо Вашу увагу, що фінансова підтримка надається фермерському господарству, в тому числі сімейному фермерському господарству, що:

- зареєстроване до 2019 року з виручкою від реалізації продукції до 20 млн. грн за 2018 рік;

- зареєстроване в 2019 році незалежно від обсягу виручки;

- володіє або користується землями сільськогосподарського призначення, права на які зареєстровані в Державному реєстрі речових прав на нерухоме   

Для отримання часткової компенсації вартості закупленого насіння вітчизняного виробництва необхідно придбати насіння сільськогосподарських рослин вітчизняного виробництва у суб?єктів насінництва, зазначених в Державному реєстрі суб?єктів насінництва та розсадництва (розміщений на офіційному сайті Мінагрополітики в розділі РЕЄСТРИ АПК) або у фізичних осіб – підприємців та юридичних осіб, які здійснюють виробництво та його реалізацію.

Потім подати заяву (бланк додається) та пакет підтверджуючих документів до уповноваженому банку у паперовій або електронній формі, а саме:

1. копію статуту фермерського господарства (для юридичної особи) або копію договору про створення сімейного фермерського господарства (для фермерських господарств, що створені без набуття статусу юридичної особи відповідно до статті 8-1 Закону України “Про фермерське господарство”), або копію статуту сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу;

2. відомості з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, що підтверджують право власності або користування земельною ділянкою (стосовно сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу - для кожного члена кооперативу);

3. копію фінансового документа, що підтверджує наявність чистого доходу (виручки) від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за останній рік (для фермерського господарства), а фермерські господарства, які зареєстровані в поточному році, - копію фінансового звіту за останній квартал;

4. довідку, чинну на дату подання заявки, про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи, у паперовій або електронній формі;

5. згоду одержувача щодо надання уповноваженим банком Мінагрополітики інформації, яка становить банківську таємницю або містить персональні дані, за формою, визначеною уповноваженим банком.

Крім вищевказаних документів, також подають уповноваженому банку копії:

- сертифіката, що засвідчує сортові якості насіння;

- сертифіката, що засвідчує посівні якості насіння;

- платіжного доручення про оплату за насіння;

- накладної (товарно-транспортної накладної) на придбане насіння;

- акта(бланк додається) про висів придбаного насіння за формою, затвердженою Мінагрополітики.

У разі закупівлі насіння у фізичних осіб - підприємців та юридичних осіб, не включених до Реєстру суб’єктів насінництва та розсадництва, одержувачі додатково до зазначених документів подають уповноваженому банку оригінали документів на якість насіння, визначені ДСТУ 4138-2002 Насіння сільськогосподарських культур, а саме:

- атестат на насіння - на базове насіння;

- свідоцтво на насіння - на сертифіковане насіння;

- свідоцтво на гібридне насіння - на насіння першого покоління гібридів.

Зазначаємо, що подати документи до уповноваженого банку за цим напрямком можливо декілька разів протягом бюджетного року.

Компенсація вартості закупленого насіння вітчизняного виробництва здійснюється двічі протягом бюджетного року на основі реєстрів, поданих уповноваженими банками до Мінагрополітики.

Форма заявки та детальні умови виплати - за посиланням https://farmer.minagro.gov.ua/ua

Додаткову інформацію ви можете отримати, зателефонувавши

на ГАРЯЧУ ЛІНІЮ МІНАГРОПОЛІТИКИ 0 800 215 010

з понеділка по п’ятницю 8:00-20:00, у суботу 9:00-14:00.

Слідкуйте за оновленням інформації на:

- сайті Мінагрополітики https://new.minagro.gov.ua/ua,

-сайті Укрдержфонду https://udf.gov.ua/,

-ФБ-сторінці Департаменту підтримки фермерства, кооперації та розвитку сільських територій Мінагрополітики.

Обирайте, оформляйте та отримуйте державну допомогу!

Фото без опису

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень