A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Захід з нагоди 75-ої річниці визволення України від фашистських загарбників

Дата: 28.10.2019 11:55
Кількість переглядів: 843

28 жовтня Україна святкує 75-ту річницю визволення від фашистських загарбників. 1225 довгих днів та ночей тривали бої за  перемогу та спокій нашої держави!

18 грудня 1942 року було визволено перший населений пункт в Україні – село Півнівка, Луганської області. Мерефа була звільнена 5 вересня 1943 року, а вже вся територія України була визволена пізніше, 28 жовтня 1944 року.

Мереф’янська громада також сьогодні відзначила цю пам’ятну дату. Захід, присвячений 75-тій річниці визволення від фашистських загарбників, відбувся біля меморіального комплексу «Батьківщина – Мати». На ньому були присутні: Мереф’янський міський голова Веніамін Сітов;начальник відділу освіти, культури та спорту Виконавчого комітету Руслан Дейнека; голова Мереф’янської міської первинної організації ветеранів України Раїса Угненко; депутати; вчителі та активні мешканці громади. Усі вшанували пам’ять загиблих у Другій світовій війні хвилиною мовчання та урочистим покладанням квітів до меморіалу.

Керівництво громади зазначило, що подвиг воїнів-визволителів, та імена усіх загиблих у цій війні, забути не можна. У літопис вічної історії записані їх імена. Дорогою ціною нам далася жадана перемога.

Народний аматорський колектив «Водограй» (кер. А. Рождественська), також привітав громаду з пам’ятною датою та оспівав день перемоги.  

Фото без опису Фото без описуФото без опису Фото без описуФото без опису  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень