A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Патронат над дитиною. Робоча зустріч

Дата: 29.10.2019 09:42
Кількість переглядів: 599

 23 жовтня, на базі Центру надання адміністративних послуг у м. Мерефа, відбулася робоча зустріч з приводу патронату над дитиною. Її було організовано фахівцями Служби у справах дітей та сім'ї Виконавчого комітету Мереф'янської міської ради за дорученням Харківського обласного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді.

На заході були присутні: начальниця служби у справах дітей Харківської обласної державної адміністрації Ольга Шевченко; директорка Харківського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Олена Хватинець; методистка вищої категорії, тренерка за Програмою підготовки кандидатів у патронатні вихователі Лариса Ліверець; заступниця Мереф’янського міського голови Світлана Рудницька; начальниця Служби у справах дітей та сім’ї Олена Цивковська; начальник відділу освіти, культури та спорту Руслан Дейнека; начальниця відділу соціального захисту населення Яніна Жувага; завідувач амбулаторії ЗПСМ м. Мерефа Сергій Яковенко та начальниця СП Харківського ВП ГУНП в Харківській області Карина Білошенко.

Слід зазначити, що у сучасному суспільстві сім’я, як соціальний інститут, потерпає від багатьох негативних факторів: зниження кількості зареєстрованих шлюбів, збільшення кількості розлучень, масової бездітності, погіршення матеріального становища родин, впливу таких негативних явищ, як алкоголізм, наркоманія, проституція, злочинність та інших на стійкість сімейних стосунків тощо. Звичайно, перш за все, через негативні явища у сім’ях страждають діти. Тому патронат є альтернативою для вирішення подібних проблем.  

Під час зустрічі було проведено співбесіду з кандидаткою у патронатні виховательки Тетяною Долговою та її помічницею Лілією Тузко, а також проведено тренінг для міждисциплінарної команди, яка складалася з представників вищезазначених соціальних партнерів. Тренінг мав своєю метою надання методичних рекомендацій для запровадження послуги патронату над дитиною на території Мереф’янської міської ОТГ.

Результатом зустрічі стало планування спільних міжвідомчих дій під час здійснення патронату над дитиною.

Довідково! Патронат над дитиною – це комплексна послуга, що передбачає тимчасовий догляд, виховання та реабілітацію дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин. Патронат також передбачає комплексну підтримку батьків у вирішенні сімейних проблем та складних життєвих обставин та активну підтримку контактів дитини з рідною сім’єю, а за неможливості повернення дитини до своєї родини – пошук для неї нової люблячої сім’ї.

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень