A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Створення функціонального скверу «Козацькі розваги»

Дата: 02.12.2019 16:39
Кількість переглядів: 838

Мереф’янська громада вже 7 рік поспіль бере участь в Харківському обласному конкурсі міні-проектів розвитку територіальних громад «Разом в майбутнє».

Цього року переможцями від Мереф’янської громади стало 8 міні-проєктів. Про реалізацію кожного ми детально розповідали вам у наших публікаціях.

Наразі хочеться розповісти про ще один проєкт, який випала нагода реалізувати в нашій громаді, завдяки обласному конкурсу міні-проектів. Тож, дев’ятий проєкт-щасливчик – «Створення функціонального скверу "Козацькі розваги"».

Створити даний сквер планували по вул. Козацька в районі, де знаходиться вигін, адже там була відсутня зона для відпочинку. Дотепер там знаходився лише майданчик для гри в футбол, створений власними силами мешканців, та невеличкий дитячий майданчик.

Запланований сквер складатиметься з двох частин:

  • В першій вже встановлюються макети візка, альтанки та вітряка. В альтанці люди зможуть сховатися від спеки та дощу. А між висадженими деревами, декоративними кущами та клумбами встановлюються лави для відпочинку.
  • Друга частина скверу стане спортивним майданчиком, який складатиметься з численних елементів для тренувань.

Таке функціональне поєднання елементів дозволить не лише згуртувати мешканців цього мікрорайону, а й всієї громади! Адже на цьому сквері можна буде проводити численні заходи – від маленьких свят до масштабних загальноміських!

Даний проєкт знаходиться вже на фінальній стадії реалізації. Його відкриття планується вже наступного тижня!

____________

Передумови реалізації проекту

2 серпня поточного року відбулося засідання конкурсного комітету обласного конкурсу мініпроєктів розвитку територіальних громад «Разом в майбутнє», на якому було встановлено, що по деяким проектам Харківського регіону ще не розпочато реалізацію. Зважаючи на п.6.10 Положення про порядок проведення обласного конкурсу, затвердженого рішенням обласної ради від 07 грудня 2017 року № 579-VII (зі змінами) «Якщо переможці Конкурсу відмовились від реалізації мініпроєктів або упродовж двох місяців після оприлюднення Конкурсним комітетом результатів Конкурсу не розпочали реалізацію мініпроєктів, то кошти обласного бюджету, передбачені на співфінансування даних мініпроєктів, відповідно до рішення Конкурсного комітету, перерозподіляються додатково Конкурсантам (замість тих, що вибули), на основі раніше поданих заявок та результатів оцінювання».

Таким чином з’явилася можливість реалізувати мініпроєкт «Створення функціонального скверу "Козацькі розваги" на території Мереф’янської міської об’єднаної територіальної громади», який став наступним за рейтинговою оцінкою у загальному списку проектів-переможців.

 

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень