A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Двох дітей влаштовано до сім’ї патронатного вихователя

Дата: 24.02.2020 11:12
Кількість переглядів: 859

20 лютого 2020 року, в нашій громаді відбулася подія, яка є дуже важливою з точки зору захисту прав дітей.

Двох дітей, які перебувають на обліку Служби у справах дітей та сім’ї Виконавчого комітету Мереф’янської міської ради, було влаштовано до родини патронатного вихователя.

Нагадуємо, що патронат над дитиною – це комплексна послуга, яка передбачає тимчасовий догляд, виховання та реабілітацію дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин.

Оптимальний термін перебування дитини в патронатній сім’ї не має перевищувати 3 місяці, в особливих випадках термін може бути продовжений до 6 місяців.

          Діти, які потребують патронату:

  • новонароджені діти, від яких відмовилися батьки;
  • підкинуті, безпритульні діти;
  • діти з сімей, в яких існує загроза їх життю та здоров’ю;
  • діти, які зазнали насильства, жорстокого поводження;
  • діти, у яких батьки або особи, що їх замінюють, померли, пропали безвісти;
  • діти, які за різних обставин певний час не можуть перебувати у власній родині, або їх батьки чи особи, що їх замінюють, не можуть піклуватися про них.

Патронатним вихователем може бути повнолітня особа, яка:

  • є громадянином України;
  • має досвід виховання дітей;
  • має відповідні житлові умови для надання послуг з догляду, виховання та реабілітації дитини у своєму помешканні;
  • спільно з добровільним помічником пройшла курси професійної підготовки за спеціальною програмою підготовки кандидатів у патронатні вихователі;
  • зі згоди усіх повнолітніх членів сім’ї, які проживають у помешканні, уклала договір про надання послуги з патронату з відповідним органом опіки та піклування.

Фінансування послуг патронату складається з оплати праці патронатного вихователя (п’яти прожиткових мінімумів для працездатної особи на місяць) та соціальної допомоги на дітей, влаштованих під патронат (2.5 прожиткові мінімуми на кожну дитину відповідного віку, для дітей з інвалідністю - 3.5 прожиткові мінімуми на кожну дитину відповідного віку). Також у разі коли в сім’ї патронатного вихователя перебуває одночасно двоє і більше дітей, малюк віком до 1 року, дитина з інвалідністю, малолітня або неповнолітня вагітна, ВІЛ-інфікована дитина, розмір грошового забезпечення збільшується на 10% за кожну дитину, але сумарно не більш як на 50%.

Патронат також передбачає комплексну підтримку батьків у вирішенні сімейних проблем та складних життєвих обставин та активну підтримку контактів дитини з рідною сім’єю, а за неможливості повернення дитини до своєї родини – пошук для неї нової люблячої сім’ї.

Дізнатися більше про умови та можливості стати патронатним вихователем можна у співробітників Служби у справах дітей та сім’ї Виконавчого комітету Мереф’янської міської ради (м. Мерефа, вул. Дніпровська, 213) та КУ «Мереф’янський центр надання соціальних послуг» (м. Мерефа, вул. Дніпровська, 248/1) або за телефонами 748-33-69, 748-24 -24, 093-66-324-51.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень