A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Обережно! Заразний вузликовий дерматит великої рогатої худоби

Дата: 02.04.2020 11:47
Кількість переглядів: 818

У зв'язку з загрозою широкого поширення нового збудника захворювання тварин на території Харківської області необхідно знати:

Нодулярний дерматит ВРХ (великої рогатої худоби) –  шкірна бугорчатка, шкірно-вузликова висипка, вузликова висип – інфекційна хвороба великої рогатої худоби, що супроводжується лихоманкою, набряком підшкірної сполучної тканини та органів, утворенням шкірних вузлів, ураженням очей, слизової оболонки дихального і травного трактів. Хвороба завдає економічної шкоди, так як викликає зниження удою молока, тимчасову або постійну стерильність биків - плідників, пошкодження шкіри, а також загибель хворих тварин, викликану інфекцією.

До захворювання заразним вузликовим дерматитом схильна велика рогата худоба молочного напрямку, особливо лактуючі корови та телята.

Для попередження виникнення захворювання керівники господарств, інших сільськогосподарських підприємств і організацій, а також громадяни - власники ВРХ зобов'язані:

- не допускати введення (ввезення) в господарство, на ферму, відділення та населений пункт ВРХ, а також кормів та інвентарю з господарств неблагополучних щодо захворювання заразним вузликовим дерматитом. Всіх тварин що ввезенні в господарство містять ізольовано протягом 30 діб з наданням в державну ветеринарну службу району ветеринарних супровідних документів щодо постановки їх на облік та карантин;

- постійно утримувати у відповідному ветеринарно-санітарному стані пасовища, місця напування, тваринницькі приміщення, винищуючи мух і комарів, які є переносниками даного вірусу.

Нагадуємо, що в разі  підозри або загибелі тварин внаслідок заразного дерматиту великої рогатої худоби, потрібно звертатися до спеціалістів ветеринарної медицини Харківського району за телефонами: 742-15-14, 742-15-12.

Харківське районне управління Держпродспоживслужби

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень