A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Пенсійні виплати найближчим часом

Дата: 03.04.2020 08:38
Кількість переглядів: 744

1 квітня, на засіданні Кабінету Міністрів України ухвалено постанову «Питання підвищення пенсійних виплат та надання соціальної підтримки окремим категоріям населення у 2020 році».

Рішенням Уряду передбачено, що з 1 квітня 2020 року буде встановлено щомісячну компенсаційну виплату до пенсії в розмірі до 500 гривень пенсіонерам, яким виповнилося 80 років,  Такі виплати буде встановлено пенсіонерам зазначеного віку, у яких пенсія не перевищує середньомісячного заробітку в Україні, з якого сплачено страхові внески  та який враховується для  обчислення пенсії за 2019 рік –  9205 грн.19 коп .

Тим пенсіонерам, кому 80 років виповниться після 1 квітня 2020 року, щомісячна компенсація буде встановлюватись з дати досягнення такого віку.

Крім того, якщо пенсіонер віком старше 80 років отримує пенсію за Законом України «Про загальнообовязкове державне пенсійне страхування» і  має страховий стаж не менше 25 років чоловік або 20 років жінка, то після встановлення  компенсаційної виплати розмір пенсії не може бути нижче 2 600 гривень.

Виплати пенсій даній категорії громадян буде розпочато щонайпізніше з 7 квітня поточного року.

Також Пенсійному фонду України доручено у квітні 2020 року забезпечити проведення виплати одноразової грошової допомоги у сумі 1 000 гривень пенсіонерам, пенсія яких не перевищує 5 000 гривень.

Виплата буде розпочата невідкладно після внесення змін до Закону України „Про Державний бюджет України на 2020 рік”.

Крім того, визначено  проведення індексації пенсій у 2020 році з 1 травня.

Виплата перерахованих пенсій, компенсацій, грошової допомоги буде проведена в установленому порядку виплати пенсії пенсіонерам  через уповноважені банки або доставлена додому листоношами АТ „Укрпошта”.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень