A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

4 квітня - Всесвітній День бродячих тварин

Дата: 03.04.2020 14:50
Кількість переглядів: 387

4 квітня у світі відзначається день бродячих тварин. Чотирилапі друзі радують людей та особливо дітей своєю дружбою, вірністю та кумедністю.

Психологи вважають, що спілкування з тваринами задовольняє потреби людства у соціальних зв’язках. Ось саме чому більшість з нас і заводять домашніх тварин. Однак, заводячи чотирилапого друга, слід пам’ятати про відповідальність і турботу про нього. Друга не можна, виганяти на вулицю, кидати напризволяще безпорадних щенят та кошенят. Бездомні, покинуті тварини від поневірянь та страждань часто стають агресивними та нападають на людей. Тож істина про те, що ми відповідальні про тих, кого приручили, актуальна і сьогодні.

Аби дбати про чотирилапих друзів, у травні 2019 року, на базі комунального підприємства «Служба замовника» (далі – Служба) було відкрито «Центр надання ветеринарних послуг» (вул. Дніпровська, 248 б).

Співробітники Служби відловлюють безпритульних тварин (собак та котів) на території нашої громади. Після чого – доставляють за вищезазначеною адресою для лікування (за потребою), анти паразитарної обробки, стерилізації та вакцинації. Крім того, на вуха стерилізованих тварин кріпляться номерні кліпси. Після реабілітації, вилікуваних тварин відпускають назад на вулицю (у ті місця, звідки вони були вилучені).

У 2019 році подібним чином було оброблено 148 тварин, з початку 2020 року – 31 тварину.

Директор ВКП «Служба замовника» – Валентина Самаріна говорить, що багато мешканців нашої громади активно підтримують даний проєкт. Навіть школярі організовують акції по збору допомоги для підтримання діяльності центру (теплі речі для лежаків та вкривання, килимки, крупи та корма). Ну а деяким тваринам до того подобається у центрі, що після лікування вони навіть не хочуть повертатися на вулиці. У нас є сподівання, що вже кліпсовані тварини, матимуть більше шансів знайти собі домівку з відповідальним та люблячим господарем.

Ознайомитися з діяльністю «Центру надання ветеринарних послуг», можна на сайті Мереф’янської громади, у вкладці «Комунальні підприємства»: «ВКП "Служба замовника"».

Якщо ж Ви хочете взяти тваринку додому, маєте питання або хочете підтримати діяльність центру, дзвоніть за номером телефону: 057-748-72-29

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень