A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Чорнобиль...... Ми пам'ятаємо!

Дата: 27.04.2020 10:50
Кількість переглядів: 397

26 квітня в Україні традиційно вшановують ліквідаторів аварії на Чорнобильській атомній електростанції (далі – ЧАЄС) та згадують її жертв.

Цю аварію, що сталася 34 роки тому, називають найбільшою та найстрашнішою ядерною катастрофою мирного часу, наслідки якої відчуватимуть чимало поколінь. Роботу на ЧАЄС припинили в 2000 році. А у 2007 році оголосили про зведення нового сталевого саркофагу над старим укриттям, яке побудували одразу після аварії.

Мереф’янську громаду ця катастрофа також не лишила осторонь – наші батьки, чоловіки та сини стали її ліквідаторами, віддавши власне життя заради прийдешніх поколінь. Ті ж, хто лишилися живими, усе життя відчувають сумні наслідки через втрачене здоров’я. Пам’ять про цю подію та гідний приклад мужності пронесуть нащадки крізь вічність у своїх серцях.

Зараз у нашій громаді, як складова частина Мереф’янської міської об’єднаної організації Ветеранів України, з 1998 року діє міська організація «Союз Чорнобиль України», головою якої є Іван Сухоставський. ЇЇ члени щорічно вшановують пам’ять загиблих ліквідаторів – відвідують панахиди, проводять уроки мужності по навчальним закладам нашої ОТГ та беруть участь у громадському житті.

На сьогодні на території Мереф’янської ОТГ проживає 96 ліквідаторів аварії та 39 вдів ліквідаторів. Три ліквідатори є й учасниками бойових дій у Афганістані: Микола Павловець, Юрій Гаркавенко та Юрій Подрєз.

«Вшануймо пам’ять про загиблих! Низький уклін та подяка героям за мужній подвиг та шанс на життя наступним поколінням, щирі співчуття їхнім вдовам та усім постраждалим від цієї біди.

Шановні Ліквідатори, прийміть подяку за спасіння народу України, Божого Вам благословення та довголіття!», - з повагою, голова Ради ветеранів, Жіночої ради м. Мерефа, депутат Харківської районної ради Раїса Угненко.

(Урок мужності. Фото взято із попередніх заходів).

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень