A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Шукаємо патронатні сім'ї

Дата: 15.05.2020 11:05
Кількість переглядів: 1275

Для роботи патронатними вихователями шукаємо сім’ї, які готові в своїх домівках доглядати за дітьми, що потребують захисту.

Гарантовані: заробітна плата, кошти на утримання дітей, комплексна професійна підтримка.

Що таке патронат над дитиною?

Патронат над дитиною – це комплексна послуга, що передбачає тимчасовий догляд, виховання та реабілітацію дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин.
 

Яка мета патронату над дитиною?

Метою патронату є створення найкращих умов для зростання дитини та подолання складних життєвих обставин, що можуть спричинити остаточне розлучення дитини з батьками і позбавлення останніх батьківських прав. Патронат забезпечує права кожної дитини, яка опинилася в складних життєвих обставинах, виховуватися у сприятливому та безпечному сімейному середовищі та відновлення здатності батьків (осіб, які їх замінюють) опікуватися дитиною та виховувати її, а в разі неможливості – вчинення заходів щодо захисту прав дитини та прийняття рішень щодо її влаштування до постійної форми сімейного виховання, яка найбільше відповідає потребам дитини.

Послуга патронату надає для дитини безпеку, догляд, виховання та реабілітацію в умовах сім’ї, підтримане спілкування з рідними, а в разі неможливості повернення до біологічної родини – пошук для дитини нової сім’ї.

Під час перебування дітей у сім’ї патронатного вихователя, батьки дитини отримують можливість усунути складні життєві обставини, вирішити наявні проблеми, отримати професійний соціальний супровід, що загалом сприятиме підвищенню батьківського потенціалу та воз’єднанню родини.
 

Хто такий патронатний вихователь?

Патронатний вихователь – особа, яка на професійній основі здійснює догляд, виховання і розвиток дитини/дітей, влаштованої/них в її сім’ю. До сім’ї патронатного вихователя можуть бути влаштовані діти, які потрапили в складні життєві обставини.

Одночасно під патронат в одну сім’ю влаштовуються діти віком від народження до 18 років (не залежно від їх кількості), які є братами-сестрами, або до влаштування під патронат проживали в одній родині.

Оптимальний термін перебування дитини в сім’ї патронатного вихователя визначається відповідно до індивідуальних потреб дитини, виявлених обставин та їх впливу на стан дитини та не повинен перевищувати 3 місяців. В особливих випадках за рішенням органу опіки та піклування термін перебування під патронатом може бути подовжений, однак загалом не повинен бути більшим за 6 місяців.


Хто може стати патронатним вихователем?

Громадяни України, які мають досвід виховання дітей, відповідні житлові умови для надання послуг з догляду, виховання та реабілітації дитини у своєму помешканні. Патронатним вихователем не може бути особа, зазначена в ст. 212 Сімейного кодексу України. Кандидат у патронатні вихователі має подати до соціального закладу за місцем проживання відповідний пакет документів та, разом з повнолітнім членом своєї сім’ї, що братиме участь у наданні послуги патронату над дитиною, пройти обов’язкове навчання за програмою, затвердженою Мінсоцполітики.

Які виплати отримує патронатний вихователь?

Патронатні вихователі отримують грошове забезпечення (у розмірі 5 прожиткових мінімумів для працездатних осіб на місяць) та соціальну допомогу на кожну влаштовану в сім’ю патронатного вихователя дитину (у розмірі 2.5 прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку на місяць, для дітей з інвалідністю – 3.5 прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку на місяць).

Запрошуємо до співпраці усі небайдужі родини, які готові поділитися сімейним теплом з дітьми, що мають ризик залишитися без батьківського піклування та потребують тимчасової підтримки.


Більш детальну інформацію про послугу патронату над дитиною Ви зможете отримати, звернувшись до Служби у справах дітей та сім’ї Виконавчого комітету Мереф’янської міської ради за адресою: м. Мерефа, вул. Дніпровська, 231 (748- 33-69) або до КЗ «Мереф’янський центр надання соціальних послуг» за адресою: м. Мерефа, вул. Дніпровська, 248/1(748-24-24). 

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень