A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Жінки Виконавчого комітету Мереф’янської міської ради долучились до віртуального маршу «Червоне взуття» (Red Shoes)

Дата: 04.06.2020 11:16
Кількість переглядів: 1288

4 червня жінки Виконавчого комітету Мереф’янської міської ради взули червоні черевички та цим вчинком долучилися до віртуального маршу «Червоне взуття».

Віртуальний марш «Червоне взуття»- це міжнародний флешмоб підтримки жінок під час пандемії, протест проти насильства у ставленні до жінок, рівень якого значно збільшився під час карантину. Атрибутом цього протесту обрано червоне взуття, як символ підтримки жінок у цей час.

Ще в 2009 році мексиканська художниця Еліна Шові запустила проєкт «Червоне взуття», щоб продемонструвати цією інсталяцією кров, пролиту у результаті фемініцидів та насильства. З тих пір інсталяція Еліни надихнула активісток по всьому світу одягнути червоне взуття і показати свій протест проти насильства у своїх містах та країнах!

Цьогоріч організація Every Woman Treaty запропонувала провести Віртуальний марш, використовуючи саме червоне взуття як символ підтримки жінок у цей непростий час: “Зараз, в період карантину та самоізоляції, коли світ бореться з COVID-19, ми отримуємо дані про стрімке збільшення числа випадків насильства по відношенню до жінок та дівчаток, які змушені жити в одному просторі з кривдниками. Ми звертаємося з закликом до всіх країн Землі вжити всі можливі заходи, засновані на конкретних даних, для забезпечення безпеки. Ми виступаємо за те, щоб життя кожної жінки і дівчинки в усьому світі було вільним від насильства. Ми висловлюємо підтримку тим жінкам, які пропали безвісти, і тим, які були вбиті. Ми проводимо наш марш для них…” – йдеться у повідомленні організації.

Як можна долучитися до акції:

  1. Взувайтесь у червоні туфлі, балетки, черевики, кросівки, тапочки, сандалі тощо. Якщо у вас немає червоного взуття, можете використовувати шкарпетки, панчохи, лак для нігтів, помаду, хусточку.
  2. Розмістіть фото у себе на сторінці у соціальних мережах із міжнародним хештегом підтримки – #RedShoes.
  3. Позначайте у дописі сторінку міжнародної організації EveryWomanTreaty (Facebook – @EveryWomanTreaty, Instagram – @EveryWomanTreaty), щоб вони могли використати фото для Віртуального маршу.
  4. Надішліть свої фото нам на E-mail projectkesher.org.ua@gmail.com або ж позначте у дописі нашу сторінку (Facebook – @Проект Кешер в Україні, Instagram – @projectkesher_ua) для того, щоб ми могли зробити перерепост.

Сам Віртуальний марш пройде 4 червня у Facebook на сторінці @EveryWomanTreaty.

 

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень