A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Молодіжна рада Мереф'янської громади - рушії позитивних змін!

Дата: 15.02.2020 11:58
Кількість переглядів: 377

Рік тому, 11 лютого 2019 року, Мереф’янським міським головою був підписаний важливий документ - Розпорядження «Про організацію діяльності Молодіжної ради Мереф’янської громади». Це поклало офіційний старт роботи нового консультативно-дорадчого органу, який має на меті покращити співпрацю між молоддю громади та органом місцевого самоврядування.

Протягом зазначеного періоду роботи Молодіжна рада Мереф’янської громади реалізувала більше 30 заходів та проектів, налагодила партнерські відносини із різними організаціями, вдосконалювала свої знання з проектного менеджменту, проводила нові набори до команди, переймала передовий досвід та ділилась власним, загалом - активно працювала на користь громади.

Установчі збори ради пройшли 14 березня на яких був затверджений склад команди, обрано голову, заступницю та секретаря, ними стали: Вероніка Чупріна, Дар’я Фурсова та Ольга Дядченко відповідно. На засіданні була присутня 21 особа, яка і увійшла до складу консультативно-дорадчого органу. Заручившись підтримкою Виконавчого комітету Мереф’янської міської ради, команда впевнено почала свою діяльність в рамках Комплексної програми розвитку молодіжної політики у Мереф’янській міській об’єднаній територіальній громаді на 2019 рік. Так, діяльність ради була направлена на 5 основних напрямків:

- Розвиток неформальної освіти.

- Дозвілля молоді.

- Розвиток молодіжної інфраструктури.

- Громадянськість і патріотизм.

- Зайнятість молоді.

За весь період роботи Молодіжної ради команда напрацювала велику базу партнерів, серед яких: громадські організації та об’єднання, місцеві підприємці, комунальні установи та міжнародні партнери. Прикладом такої вдалої співпраці є успішна реалізація проєкту «Літо сталої енергії» в рамках «Угоди мерів». Другий рік поспіль протягом всього літа активна молодь громади проводить заходи спрямовані на раціональне використання енергії та зменшення викидів діоксиду вуглецю (вуглекислого газу) у повітря. У арсеналі ради також безліч благодійних проектів, метою яких була допомога малозахищеним верствам населення громади, багатодітним сім’ям та людям, які опинились у складних життєвих обставинах.

Одним із пріоритетів роботи ради є популяризація здорового способу життя. Команда проводила спортивно-масові заходи із значним залученням громадян різновікових категорій, такі як: відкриті турніри з волейболу, стрітболу та оздоровчі акції. Організація подібних івентів покладена на тих членів команди, які вже досягли значних успіхів у своїй спортивній кар’єрі.

Молодіжна рада сприяє розвитку економічного потенціалу громади та залученню коштів міжнародної технічної допомоги. Члени ради брали активну участь у написанні «Програми місцевого економічного розвитку Мереф’янської громади», в рамках якої наразі реалізується проект «Центр розвитку бізнесу «Цербер»». На початковому етапі управлінням роботи Центру займаються члени та членкині Молодіжної ради, бо вони вже мають досвід розвитку підприємницьких компетенцій молоді громади. З лютого по червень 2019 року Чупріна Вероніка, голова роди, та Фурсова Дар’я, заступниця голови ради, брали участь у міжнародному тренінговому курсі в рамках Програми Erasmus+ «Young entrepreneurs for community growth» та провели 10 тренінгів з молодіжного підприємництва для місцевої молоді віком від 14 до 19 років. Тож, облаштований Центр розвитку бізнесу стане платформою генерації нових ідей та проектів, знайомств та започаткування партнерських відносин для успішної діяльності. Також, у співпраці з Виконавчим комітетом та Центром зайнятості, Молодіжна рада організовувала різноманітні стажування для молоді із можливістю подальшого працевлаштування в громаді.

Motion Team стала ключовим ініціатором з написання проєкту «Облаштування спортивної зони з вуличними тренажерами та воркаут обладнанням» на території нового спортивного комплексу під відкритим небом, залучивши до громади додаткові кошти у розмірі більше 400 тисяч гривень.

Варто відзначити, що члени та членкині ради постійно удосконалюють власні набуті навички та знання, беручи участь у різноманітних тренінгах, форумах, воркшопах та семінарах. Більша частина керівного складу команди також успішно пройшла державні тренінги «Молодіжний працівник» та «Молодіжний працівник в ОТГ», що підвищило рівень їхніх компетенцій під час впровадження молодіжної політики в громаді.

За значний внесок у розвиток Мереф’янської ОТГ команда Motion Team здобула перемогу у номінації «Краща молодіжна рада» під час Форуму громад Харківської області у 2019 році. Також практика «Молодіжна рада «Motion Team» – ефективні лідери змін Мереф'янської громади» – нагороджена спеціальною відзнакою на конкурсі «Кращі практики місцевого самоврядування» у 2019 році, а практика «Motion Team Merefa – команда молодих рушіїв змін» внесена до електронного та друкованого каталогу «Кращі практики молодіжної роботи».

Нещодавно команда переобрала нову голову Молодіжної ради. Нею стала Анна Харченко – екс-голова комітету з питань освіти.

У минулому році було реалізовано безліч ініціатив, команда Молодіжної ради зарекомендувала себе як відповідальна та готова змінювати життя молоді громади на краще. Цей рік був доволі плідним, але ми впевнені, що далі – ще більше нового, цікавого та неймовірного від нашої Motion Team.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень