A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

До Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни

Дата: 22.06.2020 16:02
Кількість переглядів: 976

22 червня 2000 року, указом президента Леоніда Кучми в Україні цю дату  було встановлено Днем скорботи і вшанування  пам'яті жертв Другої світової війни. А в 2011 році Верховна Рада України затвердила обов'язкову хвилину мовчання за загиблими у війні –  22 червня о 10:00.

Війна з нацистською Німеччиною тривала від 22 червня 1941 року до 8 травня 1945 року. ЇЇ бої стали одними з наймасштабніших у воєнній історії ХХ століття. Слід зазначити, що Україна  з усіх країн світу, зазнала найбільших втрат за роки тієї війни. За різними оцінками, в Україні загинуло від 8 до 10 мільйонів людей, з них цивільного населення – близько 5 мільйонів. На примусові роботи до нацистської Німеччини було вивезено 2,2 мільйона людей. На цілковиті руїни було перетворено понад 700 міст та селищ міського типу, майже 30 тисяч сіл. Внаслідок чого 10 мільйонів українців втратило притулок.

Не обійшло лихоліття тих часів майже кожну родину мешканців нашої громади. Пам’ять про загиблих рідних вічна та жива!

Тож, саме сьогодні, у Мереф’янській громаді розпочалися заходи з вшанування пам'яті усіх полеглих синів і дочок українського народу під час Другої світової війни. З самого ранку Руслан Дейнека, начальник відділу освіти, культури та спорту Виконавчого комітету Мереф’янської міської ради та Раїса Угненко, голова ради ветеранів України м.Мерефа, Жіночої ради м.Мерефа, разом з активними мешканцями громади, на меморіальному комплексі «Батьківщина – Мати», вшанували пам'ять загиблих жертв війни хвилиною мовчання та покладанням квітів.

Потім члени ради ветеранів України м.Мерефа, на чолі з Раїсою Угненко, відвідали меморіальний комплекс «Дробицький Яр». На місці кривавого терору присутні провели хвилину мовчання та поклали квіти до меморіалу жертв Голокосту в Дробицькому Ярі.

Директор даного комплексу Ірина Фєрєнцева, розповіла мереф’янам про сумну статистику та жахливі сторінки війни і геноциду саме цього місця.

Крім того, наші земляки відвідали храм ікони Божої Матері Відрада «Утішення», який розташовано у Саржиному Ярі. Усі бажаючі відвідали храм та поставили свічки в пам’ять про  загиблих.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень