A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Про надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг

Дата: 01.07.2020 11:13
Кількість переглядів: 656

З 01 жовтня 2019 року набрав чинності Порядок надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 17.04.2019 № 373 «Деякі питання надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі» (далі - Порядок).

Згідно з Порядком управління соціального захисту населення Харківської райдержадміністрації розраховує суми пільги на підставі даних Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб.

Відповідно до вимог Порядку виплата розрахованої суми пільги здійснюється за двома механізмами:

- грошова безготівкова форма нарахування пільг проводиться автоматично без особистого звернення шляхом перерахування коштів на рахунок Мінсоцполітики в АТ “Ощадбанк” в розрізі облікових записів пільговиків. На підставі отриманої інформації від організацій постачальників послуг кошти перераховуються на оплату житлово-комунальних послуг АТ “Ощадбанком’’.

- грошова готівкова форма призначається за заявою пільговика та подається до управління до 15 травня на неопалюваний сезон та до 15 жовтня на опалюваний сезон у якій зазначаються виплатні реквізити. У разі подання заяви після 15 жовтня (15 травня) пільга надається у грошовій готівковій формі шляхом перерахування коштів на рахунок пільговика в уповноваженому банку з місяця, що настає за місяцем подання заяви.

Пільговики, яким надається пільга у грошовій формі, зобов'язані сплачувати щомісяця вартість фактично спожитої послуги з урахуванням суми пільги, перерахованої управителям, об’єднанням, виконавцям комунальних послуг або виплаченої таким пільговикам готівкою.

Також повідомляємо, якщо в одному житловому приміщенні право на пільги на оплату житлово-комунальних послуг мають кілька пільговиків, розрахунок суми пільги здійснюється одному із таких пільговиків, який має право на більший за розміром відсоток знижки плати, з урахуванням розміру пільг інших пільговиків.

Управління соціального захисту населення Харківської районної державної адміністрації

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень