A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Оприлюднення проекту документа державного планування та звіту про стратегічну екологічну оцінку детального плану

Дата: 03.07.2020 13:37
Кількість переглядів: 1685

ПОВІДОМЛЕННЯ

про оприлюднення проекту документа державного планування та звіту про стратегічну екологічну оцінку детального плану території для розміщення виробничо-складського комплексу з виробництва сировини для хімічної промисловості за межами населених пунктів на території Мереф’янської міської  ради Харківського району Харківської області та початок процедури громадського обговорення щодо врахування громадських інтересів

 

  1. Повна назва документа державного планування, що пропонується, та стислий виклад його змісту.

Проект «Детального плану території для розміщення виробничо-складського комплексу з виробництва сировини для хімічної промисловості за межами населених пунктів на території Мереф’янської міської  ради Харківського району Харківської області» розробляється з метою розміщення об’єктів хімічної промисловості за межами населених пунктів на території Мереф’янської міської  ради Харківського району Харківської області. Замовник: Харківська районна державна адміністрація Харківської області. Розробник звіту про СЕО – ФОП Маліновська Ю.С. Розробник детального плану ПП «Градпланпроект» на підставі розпорядження №275 від 09.10.2019 р.

Детальний план розробляється з метою розміщення виробничо-складського комплексу на території земельних ділянок кадастрові номери 6325110700:06:001:0001 площею 3,7307 га, цільове призначення - 11.02 Для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості для обслуговування нежитлових будівель бази матеріально-технічного забезпечення та 6325110700:06:004:0001 площею 3,4583 га цільове призначення - 11.02 для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості для обслуговування нежитлової будівлі цеху металоконструкцій літ. «Б-1» та нежитлової будівлі операторної літ. «В-2».

Комплекс складається з наступних об'єктів:

1. установка первинної переробки вуглеводневої сировини (УПВС);

2. установка гідроочищення прямогонної фракції 200-350 0С з блоком отримання водню (УГ-70);

3. комбінована установка з переробки вуглеводневої сировини (КУПВС-150) (з рекуперацією тепла шоломових газів та відсутністю сірчано-лужних стоків);

4. парки зберігання сировини і продуктів виробництва;

5. парк зберігання зріджених вуглеводневих газів;

6. естакада наливу в автотранспорт і залізничні цистерни

Сумарна потужність комплексу по сировині 205 тис. т/рік.

Територія підприємства заасфальтована, спланована та частково забудована такими спорудами: виробничо-побутовим корпусом, складами, гаражем, депо, залізничними під’їзними коліями, іншими допоміжними будівлями та спорудами.

Водопостачання виробничого об’єкту передбачено від локальних водозаборів (свердловин, трубчастих колодязів) із влаштуванням майданчику (свердловин, трубчастих колодязів).

Система відведення побутових стічних вод, передбачена у власну станцію біологічного очищення, звідки очищені стоки будуть використовуватись для поливу зелених насаджень на території підприємства.

Для підтримки задовільного санітарного стану проектної території утворюється система очистки від твердих побутових відходів шляхом їх вивозу відповідно договорів з комунальними службами району або міста.

  1. Орган, що прийматиме рішення про затвердження документа державного планування:

Харківська районна державна адміністрація Харківської області за адресою: 61000, Харківська обл., місто Харків, вул. Григорівське шосе, 52, тел. (057)777-21-21 електронна адреса: khrda@khrda.gov.ua

3.         Процедура громадського обговорення:

а) дата початку та строки здійснення процедури:

дата подання заяви про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки (оприлюднення її в засобах масової інформації):

25.05.2020 – в газеті «ЕКОсвіт»;

25.05.2020 – в газеті «Харківський кур’єр».

Публікація повідомлення в друкованих засобах масової інформації:

06.07.2020 р – в газеті «ЕКОсвіт»;

06.07.2020 р – в газеті «Харківський кур’єр».

б) спосіб участі громадськості: (надання письмових зауважень і пропозицій):

Надання письмових зауважень та пропозицій до Харківської районної державної адміністрації Харківської області за адресою: 61000, Харківська обл., місто Харків, вул. Григорівське шосе, 52, тел. (057)777-21-21 електронна адреса: khrda@khrda.gov.ua

в) дата, час і місце проведення громадських слухань (у разі проведення)

у зв’язку із запровадженням карантинних заходів КМУ з метою запобігання поширенню на території України коронавірусної хвороби (COVID-19) громадські слухання будуть проводитись а 17.07.2020 р. на відкритій площадці перед кінотеатром «Спутник» по вул. Дніпропетровська, 217, у м. Мерефа Харківськго району Харківської області (початок о 13.00). Учасники заходу зобов’язані бути оснащені засобами індивідуального захисту (респіраторами або захисними масками).

г) з проектом документа державного планування, звітом про стратегічну екологічну оцінку та екологічною інформацією, у тому числі пов’язаною зі здоров’ям населення, що стосується документа державного планування можна ознайомитись у приміщенні Мереф’янської міської ради за адресою: Харківська обл., м. Мерефа, вул. Дніпропетровська, 213, тел.(057)7487334, електронна адреса: merefa-gor@merefaotg.gov.ua

ґ) орган, до якого подаються зауваження та пропозиції: Харківська районна державна адміністрація Харківської області за адресою: 61000, Харківська обл., місто Харків, вул. Григорівське шосе, 52, тел. (057)777-21-21 електронна адреса: khrda@khrda.gov.ua, строки подання зауважень та пропозицій: з 06.07.2020 року протягом 30 днів включно.

Відповідальна особа – Начальник відділу містобудування, архітектури та інфраструктури – головний архітектор управління житлово-комунального господарства містобудування, архітектури, інфраструктури, енергетики, захисту довкілля та цивільного захисту Харківської райдержадміністрації Мосінцева Олена Олександрівна.

д) місцезнаходження наявної екологічної інформації, у тому числі пов’язаної зі здоров’ям населення, що стосується документа державного планування: офіційні веб-сайти Міністерства енергетики та захисту довкілля України (https://menr.gov.ua/), Департамент екології та природних ресурсів Харківської ОДА (http://ecodepart.kh.gov.ua).

Детальний план території для розміщення виробничо-складського комплексу з виробництва сировини для хімічної промисловості за межами населених пунктів на території Мереф’янської міської  ради Харківського району Харківської області, Звіт про стратегічну екологічну оцінку та повідомлення про оприлюднення документу державного планування та звіту про СЕО та початок громадських слухань оприлюднено 03.07.2020 року на офіційному сайті Харківської районної державної адміністрації та 03.07.2020 на офіційному сайті Мереф?янської міської ради. Строк громадського обговорення та консультування становить 30 днів з дня оприлюднення повідомлення в засобах масової інформації.

4) Необхідність проведення транскордонних консультацій щодо проекту документа державного планування.

Підстав для здійснення оцінки транскордонного впливу на довкілля немає.

Додаток 1

ДОдаток 2

Додаток 3

Додаток 4

ДОдаток 5

Додаток 6
Додаток 7

Додаток 8

 

Голова Харківської

районної державної адміністрації                                                           Артур ТОВМАСЯН

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень