A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Інформаційне повідомлення!

Дата: 14.07.2020 10:28
Кількість переглядів: 345

Надання податкової звітності в електронному вигляді зросло до 83%. Головне управління ДПС у Харківській області повідомляє, що запровадження нових електронних сервісів є пріоритетним напрямком роботи податкової служби.

Серед переваг використання електронних сервісів слід відзначити підвищення ефективності роботи суб’єктів господарювання та комфорту громадян, економію часу, уникнення черг при поданні звітності до контролюючих органів, зменшення взаємодії громадян і бізнесу з податковими органами.

Наразі, за період карантину спостерігається динамічний розвиток використання онлайн-сервісів податкової служби під час електронного звітування. Так, у порівнянні з січнем поточного року, в якому було надано приблизно 76% податкових звітів в електронному вигляді (267,9 тис документів) від їх загальної кількості (352,7 тис документів), вже протягом червня 2020 року платниками надано 83,1% звітів в електронному вигляді (519,8 тис з загальної кількості 625,5 тис податкових документів).

Слід зазначити, що Державною податковою службою України запроваджено та постійно удосконалюється безкоштовний сервіс «Електронний кабінет» (http://cabinet.tax.gov.ua).

За його допомогою відбувається взаємодія органів ДПС та платників податків у режимі реального часу за допомогою персональних комп’ютерів та смарт-пристроїв без встановлення спеціалізованого програмного забезпечення. Вхід до приватної частини (особистого кабінету) здійснюється після проходження користувачем електронної ідентифікації онлайн з використанням кваліфікованого електронного підпису, який можна отримати у будь-якого кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг (за вибором платника), або через Інтегровану систему електронної ідентифікації – id.gov.ua (MobileID та BankID).

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень