Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Серпнева педагогічна конференція у Мереф’янській громаді

Дата: 28.08.2020 13:32
Кількість переглядів: 1565

Традиційно кожен новий навчальний рік розпочинається з Серпневих педагогічних конференцій. Серпнева конференція – особлива педагогічна традиція, зігріта теплом останніх літніх днів і любов'ю до професії, на якій підсумовують роботу за минулий навчальний рік та окреслюють основні завдання на майбутній робочий період.

 

Цьогоріч конференція «Освітня галузь Мереф’янської ОТГ: результати, виклики, перспективи» відбулася 27 серпня, у конференц-залі Центру надання адміністративних послуг (ЦНАП). На початку конференції керівництво громади та педагоги відвідали виставку «Нова українська школа простір освіти для сучасних українців» на якій ознайомилися із зразками дидактичного матеріалу для нової української школи (далі – НУШ), які було придбано для 1-х класів 2020-2021 навчального року за рахунок Державної освітньої субвенції та співфінансування з бюджету Мереф’янської громади.

 

На заході були присутні: міський голова Веніамін Сітов; начальник відділу освіти, культури та спорту Виконавчого комітету Мереф’янської міської ради Руслан Дейнека; лікар-педіатр комунального некомерційного підприємства Харківської районної ради «Мереф’янська центральна районна лікарня» Ірина Волкова; директори закладів дошкільної та загальної середньої освіти; педагоги; голови профспілкових комітетів освітян; представники батьківської громадськості. Особливим гостем на форумі був заступник голови Харківської обласної профспілкової організації працівників освіти і науки України Сергій Борисенко.

 

Модерувала та презентувала підсумки минулого навчального року директор комунального закладу «Навчально-методичний центр» Ірина Шихова. Вона підкреслила, що педагоги громади постійно працюють у напрямку безперервного підвищення кваліфікації, фахової майстерності, розвитку професійної компетентності та професійної мобільності.

Прикладом для наслідування стала Ганна Павлівна Гаргун, вчитель початкових класів медичного ліцею яка першою серед вчителів Мереф’янської громади пройшла сертифікацію педагогічних працівників разом із 35 вчителями-пілотниками Харківської області.

 

Веніамін Сітов акцентував увагу присутніх на механізмах фінансування матеріально-технічного забезпечення закладів освіти ОТГ, пріоритетності даних процесів для керівництва громади і побажав у новому навчальному році усім успіху, миру та здоров’я.

Руслан Дейнека надав рекомендації щодо напрямів роботи та зазначив, що НУШ – це вже не мрія, а реальність. Згідно даних Міністерства освіти і науки України більшість директорів освітніх закладів задоволені цією реформою.

Ірина Волкова зауважила, що у новому навчальному році перед освітянами стоїть виклик створити умови безпечного перебування учнів у школах під час пандемії коронавірусу та дала практичні поради.

Сергій Борисенко побажав успіхів та натхнення на новий період навчання.

 

Наприкінці конференції керівництво громади відзначило грамотами, подяками та грошовими нагородами кращих освітян громади. Також стипендію міського голови за визначні здобутки у навчанні отримали випускники ліцеїв та шкіл, які за результатами зовнішнього незалежного оцінювання показали кращі результати.

 

До відома! Сертифікація педагогічних працівників – це зовнішнє оцінювання професійних компетентностей педагогічного працівника, що здійснюється шляхом незалежного тестування, самооцінювання та вивчення практичного досвіду роботи. Сертифікація педагогічного працівника відбувається виключно на добровільних засадах (ст. 51 закону України «Про освіту»).

 

Фото без опису

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень