A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Презентація Програми розвитку громадянського суспільства на 2018-2019 роки

Дата: 16.02.2018 16:03
Кількість переглядів: 922

Презентація Програми розвитку громадянського суспільства на 2018-2019 роки 


Рівень розвитку громадянського суспільства є одним із основних показників розвитку держави. Активна, впливова і розвинена громада є важливим елементом будь-якого демократичного суспільства, що відіграє одну з ключових ролей у впровадженні нагальних суспільних змін, вирішенні питань місцевого значення, забезпеченні ефективного використання публічних коштів, розробці і реалізації ефективної державної політики у різних сферах. 
15 лютого, у залі засідань Мереф’янської міської ради, відбулась презентація Програми розвитку громадянського суспільства на 2018-2019 роки, в рамках проекту «Підтримка ролі громадськості в управлінні місцевим розвитком в Україні», який реалізується за підтримки Фонду Чарльза Стюарта Мотта. Тетяна Дядченко, Секретар Мереф’янської міської ради, презентувала Програму, розповіла про основну мету та завдання. Загалом Програма спрямована на комплексне вирішення найактуальніших для громадськості проблемних питань, створення необхідних умов для розбудови громадянського суспільства загалом, а її метою є підвищення рівня свідомості мешканців Мереф’янської ОТГ; створення сучасної, суспільно-активної громади, відповідальної за вирішення питань місцевого значення, злагоду та єдність в ОТГ; розвиток інститутів громадянського суспільства. 
Крім того, до Мереф’янської ОТГ завітала Наталія Гринчук, експерт проекту «Підтримка ролі громадськості в управлінні місцевим розвитком в Україні», яка з радістю долучилась до діалогу. Також в обговоренні взяли участь: Веніамін Сітов, Мереф’янський міський голова та команда Виконавчого комітету Мереф’янської міської ради. 
Варто зазначити, що в 2017 році у Мереф’янській ОТГ зробили ряд кроків, спрямованих на активізацію залучення громадськості до місцевого управління, зокрема: 
- рішенням ХІV сесії Мереф’янської міської ради VIІІ скликання від 03.11.2017 затверджено Положення про консультації з громадськістю, яким передбачено, в т.ч. громадське обговорення проекту бюджету, визначення пріоритетів розвитку ОТГ, 
- затверджено також Положення про бюджетування за участі громадськості (Бюджет участі) (рішення ХV сесії Мереф’янської міської ради VIІІ скликання від 08.12.2017), 
- розроблено проект Бюджетного регламенту, 
- налагоджена робота з органами самоорганізації населення. 
Разом з тим, залишається ряд актуальних проблем, що уповільнюють розвиток громадянського суспільства, перешкоджають налагодженню дієвого соціального партнерства та діалогу в умовах реформи децентралізації. 
Сподіваємося, що реалізація вищезазначеної Програми посприяє забезпеченню врахування громадської думки в управлінському процесі; підвищенню рівня самоорганізації членів територіальної громади, їх громадянської культури, правової освіти і обізнаності з бюджетних питань; забезпеченню діалогу в рамках Бюджетного регламенту.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень