A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Горить в серцях вогонь Перемоги!

Дата: 07.09.2017 16:08
Кількість переглядів: 973

Горить в серцях вогонь Перемоги!

Кожного року, в перших числах вересня, наше місто відзначає свій День народження. Святкування 74-річниці з Дня визволення м. Мерефа від німецько-фашистських загарбників та 422-річчя з Дня заснування нашого міста відбулось 5 вересня.

О 10 годині ранку було розпочато загальноміський урочистий мітинг біля меморіалу «Батьківщина-Мати». Покласти квіти до меморіалу та вшанувати пам’ять воїнів-визволителів, які загинули під час Другої світової війни, обороняючи нашу державу, зібралися представники організацій, підприємств, установ та всі ті, хто не забуває про минуле нашого народу.

На заході були присутні: заступник голови Харківської районної ради Олег Козаков; секретар Мереф’янської міської ради Тетяна Дядченко; начальник відділу освіти, культури та спорту Руслан Дейнека; депутат Харківської районної ради, голова жіночої ради міста  Раїса Угненко; депутат Харківської районної ради, голова Харківської організації ветеранів України Анатолій Червоний та голова Мереф’янської організації ветеранів України Павло Копаницький.

Крім того, до громади завітала делегація представників первинних ветеранських організацій міст та селищ Харківського району.

Шановні гості привітали ветеранів та мешканців міста з 74-ю річницею з Дня визволення. Тетяна Дядченко зазначила, що у цьому році ми святкуємо День міста великою сім’єю, а саме: Мереф’янською об’єднаною громадою.

Хвилиною мовчання всі присутні вшанували пам’ять воїнів-визволителів, які під час бойових дій у Великій Вітчизняній війні віддали своє життя за свободу нашого рідного краю. Опісля чого здійснили покладання квітів до меморіалу «Батьківщина-Мати».

Під час мітингу не обійшлося без воєнних пісень та зворушливих віршів, котрі  не залишили жодного байдужим.

Після заходу всі завітали до Зразкового музею бойової слави імені Таїсії Майбороди, який розташований на території Мереф’янського медичного ліцею, де вихованці ліцею разом з вчителем історії, завідувачем музею Ольгою Рожковою та заступником директора з виховної роботи Катериною Хихлею  провели для гостей пізнавальну екскурсію, під час якої розповіли про Таїсію Майбороду, котра доклала багато зусиль для створення такого історичного осередку та героїв-мереф’ян, які гідно обороняли рідну землю у роки Другої світової війни.

Далі естафету пам’яті продовжили на Шевченківському кладовищі біля меморіалу, де захоронені всі ті, хто поклав своє життя, захищаючи власну Батьківщину. Учні Мереф’янської ЗОШ № 1 разом з гостями поклали квіти до меморіалу та вшанували пам’ять всіх полеглих у тяжких боях хвилиною мовчання.

Делегація не оминула й історико-краєзнавчий музей Мереф’янської ЗОШ №6, де Олена Безноско – завідуюча музеєм, провела екскурсію і розповіла про окупацію на території Мереф’янської громади. 

Урочисті заходи продовжувалися у селищі Селекційному, де організація ветеранів вшанувала незабутній подвиг загиблих хвилиною мовчання біля військових поховань.

Святкування дня визволення нашого міста продовжилось у Мереф’янському міському будинку культури – Мереф’янська об’єднана організація ветеранів України організувала конкурс-фестиваль солдатської пісні «Горить в серцях вогонь Перемоги!». Головний зал будинку культури зібрав чимало гостей – від мала до велика.

Привітали усіх присутніх Мереф’янський міський голова Веніамін Сітов та Анатолій Червоний. «Ми не можемо забути той славетний подвиг наших співвітчизників, який подарував нам світле небо над головою та щасливе, вільне життя. Пам’ять не згасне, вона буде жити в наших серцях вічно. Я бажаю вам миру, здоров’я та наснаги» - наголосив міський голова.

Після привітальних слів розпочався фестиваль. Для мешканців нашої громади виступали: хор Ради ветеранів міста Мерефи,  Валентина Долгая (член Ради ветеранів, голова цехової організації при медичному ліцеї) та її онука Софійка, Олександр Кутя (капітан служби цивільного захисту), Олександр Чефонов (учасник ліквідації аварії на ЧАЕС), вокальний ансамбль Мереф’яночка, Алла та Іван Макаренко (діти війни), Тетяна Погоріла (ветеран праці), Галина Ласточкина (голова цехової організації при ЗОШ №1) разом із донькою Валентиною Соболєвою, вокальний ансамбль «Водограй», Тетяна Герасименко (ветеран праці) та Руслан Дейнека. По завершенню кожен учасник святкового дійства отримав дипломи за участь у І етапі фестивалю-конкурсу.

Хочемо ще раз подякувати нашим ветеранам за їх заслуги, адже завдяки їм ми живемо у вільній та незалежній державі! Низький Вам уклін, шановні ветерани!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень