A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Велике свято – Хрещення Господнє

Дата: 20.01.2018 16:54
Кількість переглядів: 759

Велике свято – Хрещення Господнє

19 січня у Мереф’янсьій міській об’єднай територіальній громаді, на березі річки Мжа, за доброю традицією, відбулось свято Водохреща, під час якого кожен присутній міг випробувати себе на міцність, загартувати свою силу, зануритись у крижану святу воду та оздоровитись. Усі ті, хто мав бажання взяти участь у святі, могли доїхати до річки автобусами, які об 11.00 чекали біля Храму Різдва Пресвятої Богородиці.

Процес Водосвяття проводив настоятель Храму Різдва Пресвятої Богородиці протоієрей Василь Попадинець. Спочатку він зачитав йорданську молитву, освятив ополонку, тричі занурюючи хрест у воду, окропив людей – від малого до велика, святою водою і привітав всіх присутніх із Хрещенням Господнім.

Цього року бажаючих зарядитись здоров’ям та гарним настроєм було вельми багато, адже більшість вважає, що крижана вода в день Хрещення Господнього є особливою, тож від таких процедур жодної шкоди. Тим паче, що шляхом до ополонки та після занурення, люди могли зігрітися біля багаття, скуштувати смачного польового кулішу та випити духмяного чаю. Таку можливість жителям громади надала Мереф'янська міська рада.

«Це така благодать. Тож з божою поміччю, того немає чого боятись. Саме в цей день наша річка стає Йорданом, що надає людям здоров’я та щастя. Я дуже рада, що в нас є такі свята і сподіваюсь, що ця традиція буде продовжуватись і надалі» - ділиться емоціями Валентина Олександрівна, найстарша із всіх тих, хто виявив бажання зануритись у крижану воду.

Варто зазначити, що ополонка у формі хреста була зроблена заздалегідь та оснащена килимами для безпечного спуску і вдалого занурення в воду. За безпекою слідкували рятувальники та карети швидкої, які були готові надати медичну допомогу у будь-який момент.

На свято також завітав Мереф’янський міський голова Веніамін Сітов та начальник відділу освіти, культури і спорту Мереф’янської міської ради Руслан Дейнека. Міський голова побажав всім присутнім здоров’я на весь рік, злагоди та добра в кожній хаті і любові в кожному серці.

Віримо, що це свято й справді буде продовжуватись і кожного року мереф’яни будуть набиратись здоров’я та позитивних емоцій на весь наступний рік.

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень