A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Півтора року разом!

Дата: 15.09.2020 11:58
Кількість переглядів: 1276

Півтора року тому, 14 березня 2019 року, відбулись установчі збори Молодіжної ради Мереф’янської громади.

Команда, у складі 28 членів, почала активно працювати у наступних стратегічних напрямках: розвиток неформальної освіти; здоровий та безпечний спосіб життя; якісне дозвілля молоді, національно-патріотичне виховання та розвиток молодіжної інфраструктури. Так, у 2019 році було реалізовано багато заходів та проєктів, де команда молодіжного консультативно-дорадчого органу була ініціатором або співорганізатором. Серед них:
 - Дитяча акція «Зарядись здоров'ям»;

- Відкритий турнір Мереф’янської громади зі стрітболу;

- Відкритий турнір Мереф’янської громади з волейболу;

- 5 різнотематичних кіновечорів;

- Тематична вечірка «DISCO 80х» до Дня молоді;

- «Науковий пікнік» до Дня знань;

- Вечірка Halloween у Мереф’янському міському будинку культури;

- Травнева толока у лісі на вул.Сумська;

- Акція до Дня захисту дітей;

- Акція по збору речей у дитячі будинки;

- «Новий рік» у КЗ «Інклюзивно-ресурсний центр»;

- Майстер-клас з виготовлення новорічних іграшок;

- Квест до Дня громади;

- Ініціатива Європейського союзу «Тиждень сталої енергії», яка вже третій рік поспіль реалізується у громаді.

Окрім того, протягом першого року роботи були організовані тренінги з інструментів демократичного врядування, створення та активізації молодіжної мережі та тренінговий курс «Молоді підприємці для розвитку громади».

Молодіжна рада Мереф’янської громади активно співпрацює із програмою «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE). В рамках такої співпраці були реалізовані як малі, так і великі проєкти. Успішним молодіжним проєктом, який був ініційований нашою командою, можна виділити облаштування спортивної зони з вуличними тренажерами та воркаут обладнанням території спортивного майданчика біля ЗОШ №1. Досягнення були презентовані партнерам з USAID під час особистої зустрічі минулого літа. Серед інших практик співпраці доцільно виокремити проєкти «Секретний агент в ОТГ» та «Моніторинг діяльності депутатів місцевих рад», які мали на мету аналіз існуючого становища надання певних послуг та діяльності депутатів відповідно.

Також, за сприяння Виконавчого комітету у громаді почав свою діяльність Центр підтримки бізнесу «Цербер». Навесні цього року рада долучилась до інформаційного проєкту «Дайджест змін під час карантину: #COVID19, #підприємництво_онлайн», метою якого є консультаційна підтримка місцевого бізнесу у період карантину.
 У 2020 році робота команди, у зв’язку з карантинними обмеженнями, була продовжена у режимі онлайн та зводилась до популяризації здорового та безпечного способу життя молоді. Молодіжна рада впевнено продовжує розвивати в громаді спортивні практики – так, наприклад, фестиваль неординарних видів спорту «Motion Fest», який був реалізований у 2018 році, здобув підтримку в рамках Харківського обласного конкурсу мініпроєктів розвитку територіальних громад «Разом в майбутнє» та буде повторно реалізований у жовтні 2020 року.

Ще однією історією успіху ефективної роботи молодіжної ради у 2020 році є створення молодіжного простору на базі Мереф’янської міської центральної бібліотеки. Так, завдяки участі команди ради у проєкті «Прокачай молодіжний центр», були здобуті навички управління та адміністрування центром. Наразі ведеться робота щодо облаштування приміщення за рахунок коштів обласного бюджету та залучення відповідальної людини до роботи простору на постійній основі. 

Протягом півтора року робота Motion Team була відзначена нагородами та подяками. Так, за підсумками «Форуму громад» в рамках програми DOBRE команда Молодіжної ради була нагороджена відзнакою «Краща молодіжна рада Харківської області», практика «Молодіжна рада «Motion Team» – ефективні лідери змін Мереф'янської громади» – нагороджена спеціальною відзнакою на конкурсі «Кращі практики місцевого самоврядування», а практика «Motion Team Merefa – команда молодих рушіїв змін» внесена до електронного та друкованого каталогу «Кращі практики молодіжної роботи». У 2020 році перелік нагород поповнився ще двома – «Зірка молодіжного руху» в рамках програми «Голос громади у місцевому самоврядуванні» та «Гордість Мереф’янської громади».

Ми щиро пишаємось нашою роботою і нашими перемогами. З великою наснагою йдемо тільки вперед і стаємо тільки тими змінами, які хочемо бачити у світі!

 

Команда молодіжної ради Мереф'янської громади

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень