A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

В Україні презентували «зелені» номерні знаки

Дата: 30.10.2020 14:23
Кількість переглядів: 839

Сервісні центри МВС розпочали видачу номерних знаків для електромобілів та електробусів.

З 1 січня цього року в Україні почав діяти Закон України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення доступу до інфраструктури зарядних станцій для електромобілів”. У ньому йдеться про запровадження номерних знаків зеленого кольору для електромобілів.

Крім того, у ДСТУ 4278:2019 визначені серії номерних знаків для особистих електромобілів, електромобілів-таксі, електробусів та інших типів електричного транспорту – з літеросполуками з латинської абетки.

«Зелені» номерні знаки виглядають напрочуд презентабельно. Для електромобілів, електромопедів та електромотоциклів – біла плашка з зеленими літерами і цифрами. Для електротаксі та електробусів – зелені цифри на темно-жовтому тлі. Такий дизайн використовують в Австрії, Німеччині, Норвегії, Великій Британії та багатьох інших країнах.

«Нововведення є вкрай важливим, адже Україна є одним із лідерів за темпами росту придбання електромобілів. На сьогодні вже зареєстровано майже 23 тисячі таких автівок, у цьому році їх було на 42% більше, ніж торік. А протягом минулого року — зареєстровано на 77% таких автомобілів більше, ніж за аналогічний період 2018 року. В Харківській області  всього налічується 2387 електромобіля. З яких 83 вже отримали зелені номерні знаки» - зазначив начальник Регіонального сервісного центру ГСЦ МВС в Харківській області Денис Бакумов.

«Зелені» номерні знаки закріплюватимуться лише за транспортними засобами, які приводяться в рух електричним двигуном і не мають двигуна внутрішнього згоряння. Реєстрація таких автівок буде відбуватися на загальних підставах. Більш детально про реєстрацію транспортного засобу в сервісному центрі МВС можна дізнатися на сайті Головного сервісного центру МВС чи Регіонального сервісного центру ГСЦ МВС в Харківській області.

Отримати додаткову інформацію та консультацію можна за телефоном (044) 290-19-88 або в повідомленнях на офіційній Фейсбук-сторінці Головного сервісного центру МВС.

 

Регіональний сервісний центр ГСЦ МВС
в Харківській області

 

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень