A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Відновлено видачу «Пакунку малюка»

Дата: 27.11.2020 10:11
Кількість переглядів: 381

Набрав чинності Закон України «Про внесення змін до Закону України “Про державну допомогу сім’ям з дітьми” щодо надання при народженні дитини одноразової натуральної допомоги “пакунок малюка”» від 30 вересня 2020 р. № 930-IX.

Видача «пакунку малюка» проводиться у закладі охорони здоров’я (пологовому будинку або пологовому відділенні, перинатальному центрі, неонатальному центрі тощо).

У разі відсутності у закладі охорони здоров’я «пакунку малюка» її видача проводиться органами соціального захисту населення за місцем проживання або перебування отримувача на підставі його особистої письмової заяви.

Комплектування «пакунку малюка» здійснюється згідно з переліком дитячих товарів, затвердженим центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері соціального захисту.

«Пакунок малюка» надається у строк, що не перевищує 30 календарних днів з дня народження дитини у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

Вартість «пакунку малюка» становить не менше трьох розмірів прожиткового мінімуму для дітей віком до 6 років, встановленого законом на дату її видачі, та не зараховується до розміру допомоги при народженні дитини.

Також пропонується надати можливість, як виняток, виплачувати грошову компенсацію вартості одноразової натуральної допомоги "Пакунок малюка" на дітей, які народилися з 24.10. 2020 року по 01.01 2021 року, у разі неотримання протягом 30 днів з дня народження дитини натуральної допомоги "Пакунок малюка" з незалежних від отримувача причин.

Разом з тим закон передбачає, що з 1 липня 2021 року запрацює опція монетизації для родин, які надають перевагу коштам, а не натуральній допомозі у вигляді пакунка.

Відділ соціального захисту населення

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень