A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Боржники за доставку газу сплатять понад 2 млн. судового збору

Дата: 11.12.2020 13:10
Кількість переглядів: 1334

АТ «Харківгаз» передало до суду понад 1 тис. позовів на стягнення заборгованості з боржників за доставку газу. При вирішенні питання боргів в судовому порядку споживач, крім суми заборгованості, додатково оплачує судовий збір. Таким чином з мешканців Харківської області – боржників буде стягнуто понад 2 млн. судового збору.

Переважна більшість клієнтів АТ «Харківгаз» своєчасно розраховуються за доставку газу. Проте кожен п'ятий споживач вважає, що працю інших людей оплачувати не обов’язково. Згідно умов діючого законодавства, послуга з доставки газу надається при повних та своєчасних розрахунків споживачем. Нарахування вартості послуг припиняється при від’єднанні домоволодіння споживача від газорозподільних мереж механічним шляхом та припиненні дії договору на розподіл газу.

Середній розмір місячного платежу за доставку газу в Харківській області складає близько 100 грн. Судові позови подаються на споживачів, які кілька місяців ігнорують оплату отриманих послуг. Наприклад, якщо розмір заборгованості споживача 200 грн., при її стягненні через суд боржник оплатить вдесятеро більше – не менше 2,3 тис. грн. Ця сума буде включати заборгованість та судовий збір.

Оплата за доставку газу – кошти, завдяки яким функціонує газорозподільна система області. Це модернізація, ремонти газопроводів, споруд та обладнання на них, ліквідація пошкоджень та витоків, робота станцій захисту газових труб від корозії, робота аварійних, ремонтних бригад, підтримання цілодобового тиску у системі, завдяки чому газ надходить у оселі, підприємства, організації, оплата праці фахівців.

Кожний споживач, який має потребу в роботі газорозподільної системи області, зобов’язаний своєчасно оплачувати послуги доставки газу. За відсутності потреби, споживач може звернутись до АТ «Харківгаз» з заявою про припинення дії договору на розподіл газу та відключення домоволодіння від мереж механічним шляхом.

 

РГК АТ «Харківгаз»

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень