A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Приватизація земельної ділянки малолітньою особою

Дата: 12.01.2021 10:33
Кількість переглядів: 1662

Земельним кодексом України, а саме статтею 80, встановлено, що суб'єктами права власності на землю є в т.ч. громадяни.

Однією з підстав набуття права власності на земельну ділянку громадянами України є безоплатна передача такої земельної ділянки із земель державної і комунальної власності.

У разі одержання земельних ділянок із земель державної і комунальної власності у власність громадян безоплатна передача земельних ділянок провадиться в межах норм безоплатної приватизації, визначених Земельним кодексом України.

Так, громадяни України мають право на безоплатну передачу їм земельних ділянок із земель державної або комунальної власності для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) в містах - не більше 0,10 гектара.

Передача земельних ділянок безоплатно у власність громадян у межах норм, визначених Земельним кодексом України, провадиться один раз по кожному виду використання.

Отже, законодавство не обмежує громадян України у віці під час реалізації свого права на безоплатну приватизацію земельної ділянки із земель державної і комунальної власності.

Так, для отримання безоплатно у власність земельної ділянки із земель державної або комунальної власності для будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибної ділянки) громадяни, мають звернутися з клопотання до відповідного органу місцевого самоврядування.

Однак, малолітня особа має часткову цивільну дієздатність, що виражається у можливості вчиняти тільки дрібні побутові правочини. В свою чергу батьки, як законні представники своїх малолітніх дітей можуть вчиняти від імені дітей інші правочини не заборонені законом.

Отже, враховуючи вищевказане, з метою приватизації земельної ділянки, саме батьки від імені своєї малолітньої дитини мають звернутися до органу місцевого самоврядування з відповідним клопотанням. Саме батьки мають вчиняти всі необхідні дії визначені законодавством України для отримання їх малолітньою дитиною земельної ділянки у приватну власність.

Начальник відділу
«Мереф’янське бюро правової допомоги»
М. Куцеконь
тел. 748-21-37

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень