A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Насичений тиждень вчителів Мереф’янського медичного ліцею

Дата: 12.02.2021 08:19
Кількість переглядів: 725

Минулого тижня відбулася тривала Підсумкова міжнародна конференція «Компетентнісне навчання у базовій середній школі» Програми підтримки освітніх реформ в Україні «Демократична школа».

Досвід застосування вправ на формування громадянських компетентностей у КЗ «Мереф’янський медичний ліцей» представила заступник директора Колодяжна Олена, яка була однією із запрошених експерток вебінару.

А учениця 10-А класу Муштай Марія презентувала проєкт «Спорт для всіх і кожного», який відображає тематику безпечного та інклюзивного шкільного середовища.

Незабутньою була «Зустріч із зірками» в рамках конференції. Педагоги медичного ліцею мали нагоду поставити питання Лілією Гриневич, міністерці освіти та науки у 2016-2019 рр., натхненниці Нової української школи; поцікавитися «секретами успіху» Лесі Юрчишин, вчительки, переможниці Global Teacher Prize Ukraine 2020 у номінації «вчитель громадянської освіти» та Василя Дякова, вчителя, переможця національної премії Global Teacher Prize Ukraine (2020). Почути рекомендації щодо формування громадянських компетентностей на уроках від Наталі Кідалової, вчительки, переможниці національної премії Global Teacher Prize Ukraine (2019); дізнатися плани Ірини Сабор, старшої радниці Європейського Центру Вергеланда, керівниці програми Демократична школа.

У ході міжнародної експертної дискусія «Цифрове громадянство та громадянські компетентності в школі. Досвід України, Грузії та Молдови» були обговорені складні виклики, з якими зіткнулася освіта в часи пандемії.

Відбулися й дні майстер-класів від провідних фахівців Європейського центру Вергеланда. Тематика – різноманітна: розробка вправ та їх адаптація до свого предмету; використання вправ з Тулбоксу он-лайн; формувальне оцінювання; виклики розвитку громадянських компетентностей в інтернеті, обмін досвідом.

Це були дні відкриттів, натхнення й взаємозбагачення.

Фото без опису

Фото без опису  Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень