A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Професійна адаптація учасників антитерористичної операції

Дата: 11.03.2021 08:37
Кількість переглядів: 607

Відповідно до Порядку організації соціальної та професійної адаптації учасників антитерористичної операції, осіб, які здійснювали заходи із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, та постраждалих учасників Революції Гідності, затвердженого Постановою КМУ від 21 червня 2017 р. № 432, право на професійну адаптацію мають наступні категорії громадян:

  • учасники бойових дій;
  • особи з інвалідністю внаслідок війни;
  • учасники війни;
  • постраждалі учасники Революції Гідності.

Професійна адаптація осіб здійснюється шляхом професійної орієнтації, первинної професійної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації з урахуванням їх навичок, умінь та побажань.

Професійна адаптація організовується і здійснюється за рахунок коштів державного бюджету суб’єктами освітньої діяльності, що мають право в установленому законодавством порядку па здійснення адаптації.

Для отримання послуг з професійної адаптації необхідно звернутися до органу соціального захисту населення за місцем реєстрації або за місцем фактичного проживання (перебування) із заявою за встановленою формою.

До заяви додаються:

  • копія посвідчення учасника бойових дій або особи з інвалідністю внаслідок війни, або учасника війни, або постраждалого учасника Революції Гідності, копія індивідуальної програми реабілітації (для осіб з інвалідністю внаслідок війни);
  • для учасника антитерористичної операції – копія документа, що підтверджує безпосередню участь в антитерористичній операції або забезпеченні н проведення з перебуванням безпосередньо в районах проведення антитерористичної операції у період її проведення;
  • для особи, яка здійснювала заходи із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, - копія документа, що підтверджує участь у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації в Донецькій та Луганській областях, забезпеченні їх здійснення.

Послуги з професійного навчання надаються особі одноразово в порядку черговості.

Для отримання вищезазначених послуг необхідно звертатись до Управління соціального захисту населення Харківської районної державної адміністрації за адресою: м. Харків, пр. Гагаріна, 157 «а», к.37 (відділ підтримки сім’ї, координації надання соціальних послуг та соціально-трудових відносин, к.т. 7211899).

 

Управління соціального захисту населення
Харківської районної державної адміністрації

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень