A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Вода - дуже цінний та життєво необхідний ресурс

Дата: 22.03.2021 09:07
Кількість переглядів: 690

Щорічно 22 березня відзначається Всесвітній день води або, як його офіційно називають, – Всесвітній день водних ресурсів.

Чиста вода стала глобальною проблемою, тому, відзначаючи День води, треба пам’ятати про це і більш дбайливо ставитися до наших водних ресурсів.

В цей день в різних країнах проводяться заходи, присвячені підвищенню інформованості громадськості стосовно важливості збереження та освоєння водних ресурсів. Мета цієї роботи - привернути увагу до проблем якості питної води, необхідності охорони водних ресурсів та їх раціонального використання.

Вода має величезне та складне значення для наших домогосподарств, для виробництва продуктів харчування, для культури, охорони здоров'я, освіти, економіки та цілісності нашого природного середовища. Якщо ми не зрозуміємо вчасно цінність води, не почнемо її оберігати та використовувати, то ми ризикуємо бути обмеженні в використанні цінного ресурсу, яким для нас є вода. Вмитися, прийняти душ, приготувати сніданок, прибрати у кімнаті, попрати, полити квіти – це щоденні побутові ритуали для мільйона європейців і в той же час – це заповітна мрія для мільярда  жителів інших континентів.

Правильне використання води допоможе в збереженні водних ресурсів, збільшить доступ до води для більшої кількості людей, знизить рівень її забруднення.

Кожен з нас має можливість внести свій вклад до цієї справи. Наприклад у нашому повсякденному житті ми можемо виконувати прості, але важливі і ефективні дії, які допоможуть в вирішенні проблеми раціонального використання та зменшення рівня забруднення води, зокрема:

- вчасно закривати кран на кухні чи у ванній кімнаті – це збереже десятки літрів;

- користуватися пральною чи посудомийною машинами лише при повному завантаженні;

- віддавати перевагу душу замість ванної;

- вимикати воду під час чищення зубів;

- не використовувати фосфатні (фосфонатні) миючі засоби, і взагалі потрібно використовувати якомога менше хімічних засобів під час прибирання будинку. Миючі засоби, що містять фосфати, викликають цвітіння води в наших водоймах, що призводить до загибелі водної рослинності і тварин;

- не засмічувати водойми побутовими відходами – це призводить до їх забруднення;

- не мити автомобілі на берегах річок та озер, адже залишки бруду та нафтопродуктів потрапляють до водойм;

- не змивати ліки та сміття в каналізацію. Залишки їжі, косметики та іншої побутової сміття потрібно викидати в сміттєвий бачок.

Вода - дуже цінний та життєво необхідний ресурс. Не будьте байдужими до свого майбутнього, розпочинайте берегти воду вже сьогодні.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень